Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence of feed supplementation with linseed oil and linseed extrudate on fatty acid profile in goat yoghurt drinks

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A75812" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:75812 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/18:N0000057

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.15567/mljekarstvo.2018.0104" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.15567/mljekarstvo.2018.0104</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15567/mljekarstvo.2018.0104" target="_blank" >10.15567/mljekarstvo.2018.0104</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of feed supplementation with linseed oil and linseed extrudate on fatty acid profile in goat yoghurt drinks

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Feed composition is one of the most influential factors affecting fatty acid profile of milk products. The aim of this study was to investigate the influence of linseed oil and linseed extrudate supplementation on fatty acid composition of goat prebiotic and probiotic yogurt drinks. Goats in the experimental groups were given either 55 ml per day of linseed oil or 120 g per day of linseed extrudate over a three week period. The results suggest that feed supplementation with linseed oil and linseed extrudate caused considerable changes in fatty acid profile of goat yoghurt drinks. The most important nutritional change which was observed was increased n-3 fatty acid content and decreased saturated fatty acid content. Alpha-linolenic acid was significantly elevated in both groups (in particular in goats which feed was supplemented with linseed oil.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of feed supplementation with linseed oil and linseed extrudate on fatty acid profile in goat yoghurt drinks

  • Popis výsledku anglicky

    Feed composition is one of the most influential factors affecting fatty acid profile of milk products. The aim of this study was to investigate the influence of linseed oil and linseed extrudate supplementation on fatty acid composition of goat prebiotic and probiotic yogurt drinks. Goats in the experimental groups were given either 55 ml per day of linseed oil or 120 g per day of linseed extrudate over a three week period. The results suggest that feed supplementation with linseed oil and linseed extrudate caused considerable changes in fatty acid profile of goat yoghurt drinks. The most important nutritional change which was observed was increased n-3 fatty acid content and decreased saturated fatty acid content. Alpha-linolenic acid was significantly elevated in both groups (in particular in goats which feed was supplemented with linseed oil.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310107" target="_blank" >QJ1310107: Vliv genetického polymorfizmu lipogenických enzymů na složení mléčného tuku a obsah mastných kyselin v mléce malých přežvýkavců (kozy a ovce).</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mljekarstvo

  • ISSN

    0026-704X

  • e-ISSN

    0026-704X

  • Svazek periodika

    68

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    HR - Chorvatská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    30-36

  • Kód UT WoS článku

    000422734200004

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85040520901