Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Souhrnné výsledky vlivu krmných aditiv na kvalitu mléčného tuku získané v rámci projektu QJ1310107

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000047" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000047 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Souhrnné výsledky vlivu krmných aditiv na kvalitu mléčného tuku získané v rámci projektu QJ1310107

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Výživa koz patří mezi významné faktory, které mohou ovlivnit obsah a složení mléčného tuku. Účelem této práce bylo stanovit vliv krmných aditiv, jako mikrořasy Japanochytrium sp., lněného oleje nebo extrudovaného lněného semínka, do krmné dávky koz bílých krátkosrstých na obsah tuku a profil mastných kyselin v mléce a mléčných výrobcích. Bylo zjištěno, že přídavek lněného oleje nebo extrudovaného lněného semínka má pozitivní vliv na profil mastných kyselin v kozím mléce a jogurtu. Krmivo s lněným olejem nebo extrudovaným lněným semínkem statisticky významně zvýšilo obsah n-3 mastných kyselin (P < 0.001) a snížilo obsahu saturovaných mastných kyselin (P < 0.001).

  • Název v anglickém jazyce

    Summary results of the influence of feed additives on the quality of milk fat obtained by the project QJ1310107

  • Popis výsledku anglicky

    The feed composition is one of the factors that may influence content and composition of milk fat. The purpose of this study was to investigate the effect of feed supplements, as microalgae Japanochytrium sp., linseed oil or linseed extrudate, on content and composition of milk fat and fatty acid profile of goat milk and milk products. The results suggest that addition of linseed oil or linseed extrudate caused considerable and positive changes in fatty acid profile of goat milk and yoghurt. The diet with linseed oil or linseed extrudate increased n-3 fatty acid content (P < 0.001) and decreased saturated fatty acid content (P < 0.001).

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310107" target="_blank" >QJ1310107: Vliv genetického polymorfizmu lipogenických enzymů na složení mléčného tuku a obsah mastných kyselin v mléce malých přežvýkavců (kozy a ovce).</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů