Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of Dietary Supplementation with Rapeseed and Linseed Oil on the Composition of Fatty Acids in Porcine Muscle Tissue

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002701" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002701 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of Dietary Supplementation with Rapeseed and Linseed Oil on the Composition of Fatty Acids in Porcine Muscle Tissue

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this study was to determine the effects of dietary supplementation with rapeseed and linseed oils on changes of the fatty acid profile in porcine meat. The research was conducted on 45 fattening pigs divided into three groups. Group I was given a diet with 2% of sunflower oil group 2 was given a diet with 2% of rapeseed oil and group 3 was given a diet supplemented with 2% of linseed oil. The highest content of n 3 polyunsaturated fatty acids (PUFA) and the most favourable ratio of n 6/n 3 PUFA was determined in the meat of pigs that were fed diets with linseed oil (P < 0 001) whereas the meat of pigs that were fed diets with sunflower oil had an unfavourable ratio of these acids.

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of Dietary Supplementation with Rapeseed and Linseed Oil on the Composition of Fatty Acids in Porcine Muscle Tissue

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this study was to determine the effects of dietary supplementation with rapeseed and linseed oils on changes of the fatty acid profile in porcine meat. The research was conducted on 45 fattening pigs divided into three groups. Group I was given a diet with 2% of sunflower oil group 2 was given a diet with 2% of rapeseed oil and group 3 was given a diet supplemented with 2% of linseed oil. The highest content of n 3 polyunsaturated fatty acids (PUFA) and the most favourable ratio of n 6/n 3 PUFA was determined in the meat of pigs that were fed diets with linseed oil (P < 0 001) whereas the meat of pigs that were fed diets with sunflower oil had an unfavourable ratio of these acids.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    79

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000285269100003

  • EID výsledku v databázi Scopus