Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes in the quality of eggs during storage depending on the housing system and the age of hens

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F19%3A79897" target="_blank" >RIV/60460709:41210/19:79897 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0032579119458276?via%3Dihub" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0032579119458276?via%3Dihub</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3382/ps/pez401" target="_blank" >10.3382/ps/pez401</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in the quality of eggs during storage depending on the housing system and the age of hens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the study was to evaluate changes during storage time, 0, 7, 14, and 21 days, in the weight, albumen quality and its functional properties, and protein content of eggs from enriched cage and free range at 26 and 51 weeks of age. Egg weight was affected by a significant interaction between the housing system and the age of hens. Regarding individual factors, heavier eggs were obtained with the enriched cage environment than with free range environment at 51 weeks, and freshly laid eggs were heavier compared to eggs stored for 14 and 21 days . The significant interaction of evaluated factors affecting egg weight loss included the Haugh unit score and pH. Albumen dry matter content was significantly higher in free-range eggs , in eggs from younger hens and in eggs that were stored 21 days. Free-range eggs contained more lysozyme, and younger hens produced eggs with higher ovotransferrin and ovalbumin content. The data from the study show that the evaluated factors and their interactio

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in the quality of eggs during storage depending on the housing system and the age of hens

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the study was to evaluate changes during storage time, 0, 7, 14, and 21 days, in the weight, albumen quality and its functional properties, and protein content of eggs from enriched cage and free range at 26 and 51 weeks of age. Egg weight was affected by a significant interaction between the housing system and the age of hens. Regarding individual factors, heavier eggs were obtained with the enriched cage environment than with free range environment at 51 weeks, and freshly laid eggs were heavier compared to eggs stored for 14 and 21 days . The significant interaction of evaluated factors affecting egg weight loss included the Haugh unit score and pH. Albumen dry matter content was significantly higher in free-range eggs , in eggs from younger hens and in eggs that were stored 21 days. Free-range eggs contained more lysozyme, and younger hens produced eggs with higher ovotransferrin and ovalbumin content. The data from the study show that the evaluated factors and their interactio

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40203 - Husbandry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Poultry Science

  • ISSN

    0032-5791

  • e-ISSN

    0032-5791

  • Svazek periodika

    98

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    6187-6193

  • Kód UT WoS článku

    000496768700107

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85072944249