Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení dusíkatých látek ve výživě přežvýkavců

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F19%3A80605" target="_blank" >RIV/60460709:41210/19:80605 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/publikace/hodnoceni-dusikatych-latek-ve-vyzive-prezvykavcu/" target="_blank" >https://vuzv.cz/publikace/hodnoceni-dusikatych-latek-ve-vyzive-prezvykavcu/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení dusíkatých látek ve výživě přežvýkavců

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Dusíkaté látky hrají ve výživě hospodářských zvířat důležitou roli. Tyto stavební organické látky (aminokyseliny) jsou důležité jak pro orgány, tkáně, svaly, srst, kůži, mléko a enzymy a podporují záchovu, růst, rozmnožování a laktaci zvířat. Podílejí se také na realizaci genetických informací, mohou posloužit jako zdroj energie a jejich frakcionací lze koordinovat vstup do jejich trávicího traktu.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of crude protein in ruminant nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    The crude protein is important component in livestock nutrition. These organic substances (amino acids) are important for both organs, tissues, muscles, hair, skin, milk and enzymes and also for maintenance, growth, reproduction and lactation of animals. Crude protein also participate on the realization of genetic information, it is a source of energy and with fractionations of crude protein can be coordinated the entrance into digestive tract of ruminants.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Krmivářství

  • ISSN

    1212-9992

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    23

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    34-36

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus