Parallel in vitro and in silico investigations into anti-inflammatory effects of non-prenylated stilbenoids
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F19%3A80837" target="_blank" >RIV/60460709:41210/19:80837 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61389030:_____/19:00502554 RIV/62157124:16370/19:43878252
Výsledek na webu
<a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814619302031?via%3Dihub" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814619302031?via%3Dihub</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.01.128" target="_blank" >10.1016/j.foodchem.2019.01.128</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Parallel in vitro and in silico investigations into anti-inflammatory effects of non-prenylated stilbenoids
Popis výsledku v původním jazyce
Stilbenoids represent a large group of bioactive compounds, which occur in food and medicinal plants. Twenty-five stilbenoids were screened in vitro for their ability to inhibit COX-1, COX-2 and 5-LOX. Piceatannol and pinostilbene showed activity comparable to the zileuton and ibuprofen, respectively.
Název v anglickém jazyce
Parallel in vitro and in silico investigations into anti-inflammatory effects of non-prenylated stilbenoids
Popis výsledku anglicky
Stilbenoids represent a large group of bioactive compounds, which occur in food and medicinal plants. Twenty-five stilbenoids were screened in vitro for their ability to inhibit COX-1, COX-2 and 5-LOX. Piceatannol and pinostilbene showed activity comparable to the zileuton and ibuprofen, respectively.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA16-07193S" target="_blank" >GA16-07193S: Protizánětlivá aktivita vybraných stilbenů, 2-arylbenzofuranů a jejich metabolitů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food Chemistry
ISSN
0308-8146
e-ISSN
1873-7072
Svazek periodika
285
Číslo periodika v rámci svazku
JUL 1 2019
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
431-440
Kód UT WoS článku
000459823800053
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85061429064