Vliv délky a perzistence laktace na rentabilitu výroby mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F19%3AN0000042" target="_blank" >RIV/60460709:41210/19:N0000042 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027014:_____/19:N0000025
Výsledek na webu
<a href="http://metodiky.agrobiologie.cz/" target="_blank" >http://metodiky.agrobiologie.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv délky a perzistence laktace na rentabilitu výroby mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem metodiky je vyhodnotit vliv délky mezidobí, resp. servis periody a dojivosti během laktace na výši vybraných variabilních nákladů a výnosů na základě odhadu parametrů tvaru a perzistence laktační křivky v závislosti na délce mezidobí resp. servis periody a dojivosti na vrcholu laktace dojnic.
Název v anglickém jazyce
The effect of lenght and lactation persistency on rentability of milk production.
Popis výsledku anglicky
The goal of the methodology is evaluate the influence of the length of the calving interval, respectively service period and milk yield during lactation on the amount of selected variable costs and incomes based on the estimation of the shape parameters and the persistence of the lactation curve, depending on the length of calving interval or service period and milk yield at the top of lactation curve of dairy cows.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510191" target="_blank" >QJ1510191: Ekonomické modely pro hodnocení a optimalizaci managementu stáda</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
parametry laktační křivky
Číslo předpisu
ISBN 978-80-7568-126-3
Technické parametry
ČZU v Praze
Ekonomické parametry
odhad parametrů tvaru a perzistence laktační křivky
Označení certifikačního orgánu
MZe, QJ 1510191
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů