Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Physical properties and thermal behavior of novel ternary green solvents

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F19%3AN0000149" target="_blank" >RIV/60460709:41210/19:N0000149 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0167732219313546?via%3Dihub" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0167732219313546?via%3Dihub</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.molliq.2019.110991" target="_blank" >10.1016/j.molliq.2019.110991</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Physical properties and thermal behavior of novel ternary green solvents

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study deals with novel ternary green solvents (TGESs) and their physical properties and thermal behavior studied in nitrogen atmosphere. Physical properties, such as density and viscosity, are decisive characteristics for any solvent. Thermal stability is a very important property related to future applications of TGESs, determining the thermal limits of their real application. TGESs are formed from three constituents, such as choline chloride, proline, betaine, alanine, glycerol, propanediol, ethyleneglycol, urea, malonic acid, malic acid, lactic acid and citric acid. Their thermal stability was comprehensively analyzed in the temperature range of 25-400 degrees C. Finally, different temperature characteristics were evaluated based on the mass decrease of the studied TGESs. The findings of this study broaden the knowledge about novel green solvents.

  • Název v anglickém jazyce

    Physical properties and thermal behavior of novel ternary green solvents

  • Popis výsledku anglicky

    This study deals with novel ternary green solvents (TGESs) and their physical properties and thermal behavior studied in nitrogen atmosphere. Physical properties, such as density and viscosity, are decisive characteristics for any solvent. Thermal stability is a very important property related to future applications of TGESs, determining the thermal limits of their real application. TGESs are formed from three constituents, such as choline chloride, proline, betaine, alanine, glycerol, propanediol, ethyleneglycol, urea, malonic acid, malic acid, lactic acid and citric acid. Their thermal stability was comprehensively analyzed in the temperature range of 25-400 degrees C. Finally, different temperature characteristics were evaluated based on the mass decrease of the studied TGESs. The findings of this study broaden the knowledge about novel green solvents.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10404 - Polymer science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EF16_019%2F0000845" target="_blank" >EF16_019/0000845: Centrum pro studium vzniku a transformací nutričně významných látek v potravním řetězci v interakci s potenciálně rizikovými látkami antropogenního původu: komplexní posouzení rizika kontaminace půdy pro kvalitu zemědělské produkce</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    JOURNAL OF MOLECULAR LIQUIDS

  • ISSN

    1873-3166

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    NA

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    1-6

  • Kód UT WoS článku

    000475998500059

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85066051011