Physical properties and thermal behavior of novel ternary green solvents
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F19%3AN0000149" target="_blank" >RIV/60460709:41210/19:N0000149 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0167732219313546?via%3Dihub" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0167732219313546?via%3Dihub</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.molliq.2019.110991" target="_blank" >10.1016/j.molliq.2019.110991</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Physical properties and thermal behavior of novel ternary green solvents
Popis výsledku v původním jazyce
This study deals with novel ternary green solvents (TGESs) and their physical properties and thermal behavior studied in nitrogen atmosphere. Physical properties, such as density and viscosity, are decisive characteristics for any solvent. Thermal stability is a very important property related to future applications of TGESs, determining the thermal limits of their real application. TGESs are formed from three constituents, such as choline chloride, proline, betaine, alanine, glycerol, propanediol, ethyleneglycol, urea, malonic acid, malic acid, lactic acid and citric acid. Their thermal stability was comprehensively analyzed in the temperature range of 25-400 degrees C. Finally, different temperature characteristics were evaluated based on the mass decrease of the studied TGESs. The findings of this study broaden the knowledge about novel green solvents.
Název v anglickém jazyce
Physical properties and thermal behavior of novel ternary green solvents
Popis výsledku anglicky
This study deals with novel ternary green solvents (TGESs) and their physical properties and thermal behavior studied in nitrogen atmosphere. Physical properties, such as density and viscosity, are decisive characteristics for any solvent. Thermal stability is a very important property related to future applications of TGESs, determining the thermal limits of their real application. TGESs are formed from three constituents, such as choline chloride, proline, betaine, alanine, glycerol, propanediol, ethyleneglycol, urea, malonic acid, malic acid, lactic acid and citric acid. Their thermal stability was comprehensively analyzed in the temperature range of 25-400 degrees C. Finally, different temperature characteristics were evaluated based on the mass decrease of the studied TGESs. The findings of this study broaden the knowledge about novel green solvents.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10404 - Polymer science
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EF16_019%2F0000845" target="_blank" >EF16_019/0000845: Centrum pro studium vzniku a transformací nutričně významných látek v potravním řetězci v interakci s potenciálně rizikovými látkami antropogenního původu: komplexní posouzení rizika kontaminace půdy pro kvalitu zemědělské produkce</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
JOURNAL OF MOLECULAR LIQUIDS
ISSN
1873-3166
e-ISSN
—
Svazek periodika
NA
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
1-6
Kód UT WoS článku
000475998500059
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85066051011