Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Requirements of milk intake and intake of milk components for pre-weaning growth of Pelibuey lambs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A83777" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:83777 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://link.springer.com/article/10.1007/s11250-020-02436-x" target="_blank" >https://link.springer.com/article/10.1007/s11250-020-02436-x</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s11250-020-02436-x" target="_blank" >10.1007/s11250-020-02436-x</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Requirements of milk intake and intake of milk components for pre-weaning growth of Pelibuey lambs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of the present study was to determine the needs of milk intake (MI) and their components to increase the average daily gain (ADG) of Pelibuey lambs during the pre weaning period. Data of 62 lambs were used. All lambs were housed in individual pens with their mothers during the first 45 days post-lambing. Every 10 d, MI was estimated by the double lamb weighing method, and then, the intake of each milk component was calculated, considering both milk chemical composition and its estimated intake. The ADG was associated with MI and its components through a linear regression analysis. All milk variables were highly correlated with ADG. An increase of one kilogram of body weight required intakes of 3,1 kg of milk, 117 g of fat, 203 g of protein, 187 g of lactose, or 16,8 MJ of energy. In conclusion, Pelibuey lambs to gain one kilogram of live weight during the pre-weaning period need to consume 3,1 kg of milk having an adequate amount of protein, fat, lactose, and energy.

  • Název v anglickém jazyce

    Requirements of milk intake and intake of milk components for pre-weaning growth of Pelibuey lambs

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of the present study was to determine the needs of milk intake (MI) and their components to increase the average daily gain (ADG) of Pelibuey lambs during the pre weaning period. Data of 62 lambs were used. All lambs were housed in individual pens with their mothers during the first 45 days post-lambing. Every 10 d, MI was estimated by the double lamb weighing method, and then, the intake of each milk component was calculated, considering both milk chemical composition and its estimated intake. The ADG was associated with MI and its components through a linear regression analysis. All milk variables were highly correlated with ADG. An increase of one kilogram of body weight required intakes of 3,1 kg of milk, 117 g of fat, 203 g of protein, 187 g of lactose, or 16,8 MJ of energy. In conclusion, Pelibuey lambs to gain one kilogram of live weight during the pre-weaning period need to consume 3,1 kg of milk having an adequate amount of protein, fat, lactose, and energy.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Tropical Animal Health and Production

  • ISSN

    0049-4747

  • e-ISSN

    1573-7438

  • Svazek periodika

    53

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    1-5

  • Kód UT WoS článku

    000594992900005

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85096305543