Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

1H NMR chemometric models for classification of Czech wine type and variety

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A88760" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:88760 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814620317143" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814620317143</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.127852" target="_blank" >10.1016/j.foodchem.2020.127852</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    1H NMR chemometric models for classification of Czech wine type and variety

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A set of 917 wines of Czech origin were analysed using nuclear magnetic resonance spectroscopy (NMR) with the aim of building and evaluating multivariate statistical models and machine learning methods for the classification of 6 types based on colour and residual sugar content, 13 wine grape varieties and 4 locations based on 1H NMR spectra. The findings support chemometrics as a tool for predicting important features in wine, particularly for quality assessment and fraud detection.

  • Název v anglickém jazyce

    1H NMR chemometric models for classification of Czech wine type and variety

  • Popis výsledku anglicky

    A set of 917 wines of Czech origin were analysed using nuclear magnetic resonance spectroscopy (NMR) with the aim of building and evaluating multivariate statistical models and machine learning methods for the classification of 6 types based on colour and residual sugar content, 13 wine grape varieties and 4 locations based on 1H NMR spectra. The findings support chemometrics as a tool for predicting important features in wine, particularly for quality assessment and fraud detection.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    339

  • Číslo periodika v rámci svazku

    mar

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    1-9

  • Kód UT WoS článku

    000582793900022

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85090032744