Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of Geological and Soil Condition on Qualitative Parameters of Wines

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F14%3A00218781" target="_blank" >RIV/62156489:43510/14:00218781 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of Geological and Soil Condition on Qualitative Parameters of Wines

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This article describes the partial result of the first two years of the dissertation thesis experiments focused on the influence of geological and pedological conditions on analytical parameters of wines, mainly related to tracing wine origin. This workuses varied conditions of vineyard Velká Vendule in the wine village Velké Žernoseky in the Czech Republic. Isotope ratios (D/H)I, (D/H)II, 13C/12C and 18O/16O were measured using NMR. EA-IRMS and content of B, Cu, Fe, Mg, Na, Zn, P, K and Ca using ICP.Canonical discriminant analysis was used for the statistical evaluation of 16 wine samples. The results show that it is possible to distinguish the grapes used for making these wines, so it seems there is the influence of geological and pedological conditions on measured wine parameters. However, the results must be verified in following vintages.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of Geological and Soil Condition on Qualitative Parameters of Wines

  • Popis výsledku anglicky

    This article describes the partial result of the first two years of the dissertation thesis experiments focused on the influence of geological and pedological conditions on analytical parameters of wines, mainly related to tracing wine origin. This workuses varied conditions of vineyard Velká Vendule in the wine village Velké Žernoseky in the Czech Republic. Isotope ratios (D/H)I, (D/H)II, 13C/12C and 18O/16O were measured using NMR. EA-IRMS and content of B, Cu, Fe, Mg, Na, Zn, P, K and Ca using ICP.Canonical discriminant analysis was used for the statistical evaluation of 16 wine samples. The results show that it is possible to distinguish the grapes used for making these wines, so it seems there is the influence of geological and pedological conditions on measured wine parameters. However, the results must be verified in following vintages.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    DB - Geologie a mineralogie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Xth International Terroir Congress 2014 Proceedings

  • ISBN

    978-963-503-582-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    171-175

  • Název nakladatele

    Corvinus University of Budapest

  • Místo vydání

    Budapest, Hungary

  • Místo konání akce

    Tokaj-Eger

  • Datum konání akce

    1. 1. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku