Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutriční hodnota hmyzu a jeho přijímání konzumenty

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F22%3AN0000029" target="_blank" >RIV/60460709:41210/22:N0000029 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://fvhe.vfu.cz/cz/lenfeldovy-a-hoklovy-dny" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/cz/lenfeldovy-a-hoklovy-dny</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nutriční hodnota hmyzu a jeho přijímání konzumenty

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hmyz je v EU hospodářské zvíře a nová potravina. Jeho nutriční hodnota je velmi variabilní a závisí na řadě faktorů, jakou jsou druh, stádium, podmínky chovu a složení krmiva. Přijatelnost hmyzu konzumenty záleží na předchozí zkušenosti s konzumací hmyzu, věku, pohlaví, socioekonomickém statutu konzumenta apod. Důležité je také to, zda je hmyz servírován vcelku ve zjevné formě, nebo ve skryté formě jako hmyzí moučka, která je součástí složení potraviny. Sborník přednášek a posterů, Hygiena a technologie potravin - LI. Lenfeldovy a Höklovy dny, Brno, 12.-13. 10. 2022, s. 38-42, ISBN: 978-80-7305-876-0

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional Value of Insects and their Acceptance by Consumers

  • Popis výsledku anglicky

    Insect is a farm animal and a new food in the EU. Its nutritional value is highly variable and depends on several factors such as species, stage, rearing conditions, and feed composition. Acceptability of insects by consumers depends on previous experience with consuming insects, age, gender, socio-economic status of the consumer etc. It is also important whether the insects are served as a whole body in a visible form, or in a hidden form as insect meal being a component of the food.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů