Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutriční indexy pro hodnocení kvality lipidů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F23%3A96459" target="_blank" >RIV/60460709:41210/23:96459 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://skvimp.cz/kongresy/xxxix-mezinarodni-kongres-skvimp-2023/" target="_blank" >https://skvimp.cz/kongresy/xxxix-mezinarodni-kongres-skvimp-2023/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nutriční indexy pro hodnocení kvality lipidů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mezi nejvíce používané nutriční indexy pro hodnocení kvality lipidů patří indexy atherogenicity (AI) a trombogenity (TI), které poskytují informace o pravděpodobnosti zvýšeného výskytu aterosklerózy, vzniku krevních sraženin, ateromů a tvorbě trombů. Kromě těchto indexů však existují i další indexy pro hodnocení kvality lipidů v různých typech tuků a olejů, jako jsou hypocholesterolemický-hypercholesterolemický poměr (HH), index podpory zdraví (HPI), index nenasycenosti (UI), index kvality rybích lipidů/lipidů v mase (FLQ), poměr linolenové kyseliny ku ?-linolenové kyselině (LA /ALA) a suma trans mastných kyselin (TFA).

  • Název v anglickém jazyce

    Nutriční indexy pro hodnocení kvality lipidů

  • Popis výsledku anglicky

    Mezi nejvíce používané nutriční indexy pro hodnocení kvality lipidů patří indexy atherogenicity (AI) a trombogenity (TI), které poskytují informace o pravděpodobnosti zvýšeného výskytu aterosklerózy, vzniku krevních sraženin, ateromů a tvorbě trombů. Kromě těchto indexů však existují i další indexy pro hodnocení kvality lipidů v různých typech tuků a olejů, jako jsou hypocholesterolemický-hypercholesterolemický poměr (HH), index podpory zdraví (HPI), index nenasycenosti (UI), index kvality rybích lipidů/lipidů v mase (FLQ), poměr linolenové kyseliny ku ?-linolenové kyselině (LA /ALA) a suma trans mastných kyselin (TFA).

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů