Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of Lactobacillus Probiotic on Production Performance and Carcass Quality of Broiler Chickens

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F24%3A98586" target="_blank" >RIV/60460709:41210/24:98586 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.spasb.ro/index.php/public_html/article/view/2291" target="_blank" >https://www.spasb.ro/index.php/public_html/article/view/2291</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of Lactobacillus Probiotic on Production Performance and Carcass Quality of Broiler Chickens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of work was to find out the influence of different doses of probiotic on production performance and carcass quality of Ross 308 broiler chickens (n=200). The probiotic preparation contained Lactobacillus farciminis CNCM MA 67/4R with a total number of 5×109 CFU/ml. The experiment divided chickens to control (n=50) and 3 experimental groups were as follows: experimental 1 (n=50) with an amount of 45 g per 1000 l of drinking water), experimental 2 (n=50) with an amount of 50 g per 1000 l of drinking water) and experimental 3 (n=50) with an amount of 55 g per 1000 l of drinking water. The experiment lasted 37 days. During the experiment were monitored: body weight, food consumption and mortality. At the end of fattening, we founded the carcass characteristics of broiler chickens. The result of experiment defined that the experimental groups had reached a higher body weight (P?0.05), better feed utility and mortality compared to control group. The carcass yield was not significantly influenced (P>0.05). Addition of probiotic had no effect on percentages of principal meat parts and some internal organs (P>0.05). However, probiotic supplementation in all doses statistically significantly decreased the content of abdominal fat in the carcass (P?0.05).

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Lactobacillus Probiotic on Production Performance and Carcass Quality of Broiler Chickens

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of work was to find out the influence of different doses of probiotic on production performance and carcass quality of Ross 308 broiler chickens (n=200). The probiotic preparation contained Lactobacillus farciminis CNCM MA 67/4R with a total number of 5×109 CFU/ml. The experiment divided chickens to control (n=50) and 3 experimental groups were as follows: experimental 1 (n=50) with an amount of 45 g per 1000 l of drinking water), experimental 2 (n=50) with an amount of 50 g per 1000 l of drinking water) and experimental 3 (n=50) with an amount of 55 g per 1000 l of drinking water. The experiment lasted 37 days. During the experiment were monitored: body weight, food consumption and mortality. At the end of fattening, we founded the carcass characteristics of broiler chickens. The result of experiment defined that the experimental groups had reached a higher body weight (P?0.05), better feed utility and mortality compared to control group. The carcass yield was not significantly influenced (P>0.05). Addition of probiotic had no effect on percentages of principal meat parts and some internal organs (P>0.05). However, probiotic supplementation in all doses statistically significantly decreased the content of abdominal fat in the carcass (P?0.05).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    SCIENTIFIC PAPERS ANIMAL SCIENCE AND BIOTECHNOLOGIES

  • ISSN

    1841-9364

  • e-ISSN

    1841-9364

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    RO - Rumunsko

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    112-118

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus