Rozvařivost brambor v závislosti na odrůdě a podmínkách pěstování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F06%3A16239" target="_blank" >RIV/60460709:41310/06:16239 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Disintegration Ability of Potatoes in Dependence on Variety and Cultivation Conditions
Popis výsledku v původním jazyce
Sloughing of two potato varieties showing large differences in cooking behaviour (salad Nicola and mealy Saturna) and of one variety (Agria) grown in six diffetent cultivation regimes was studied by means of the CPEM method. The sloughing process is characterised by the cooking time, meaning the starting point of disintegration, and by the speed of disintegration. The CPEM tests reflected large differences between the varieties Nicola and Saturna. Both cooking and disintegration stages for Agria were affected by different cultivation regimes also in association with tuber density. Fertilised samples showed a lower level of sloughing in our case, i.e. higher cooking time values and lower disintegration rates. The influence of irrigation seemed to be less pronounced.
Název v anglickém jazyce
Disintegration Ability of Potatoes in Dependence on Variety and Cultivation Conditions
Popis výsledku anglicky
Sloughing of two potato varieties showing large differences in cooking behaviour (salad Nicola and mealy Saturna) and of one variety (Agria) grown in six diffetent cultivation regimes was studied by means of the CPEM method. The sloughing process is characterised by the cooking time, meaning the starting point of disintegration, and by the speed of disintegration. The CPEM tests reflected large differences between the varieties Nicola and Saturna. Both cooking and disintegration stages for Agria were affected by different cultivation regimes also in association with tuber density. Fertilised samples showed a lower level of sloughing in our case, i.e. higher cooking time values and lower disintegration rates. The influence of irrigation seemed to be less pronounced.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
The Hidden and the Masked in Agricultural and Biological Engineering
ISBN
80-213-1556-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
54-63
Název nakladatele
ČZU v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
26. 5. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—