Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozvařivost brambor v závislosti na odrůdě a podmínkách pěstování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F06%3A16239" target="_blank" >RIV/60460709:41310/06:16239 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Disintegration Ability of Potatoes in Dependence on Variety and Cultivation Conditions

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sloughing of two potato varieties showing large differences in cooking behaviour (salad Nicola and mealy Saturna) and of one variety (Agria) grown in six diffetent cultivation regimes was studied by means of the CPEM method. The sloughing process is characterised by the cooking time, meaning the starting point of disintegration, and by the speed of disintegration. The CPEM tests reflected large differences between the varieties Nicola and Saturna. Both cooking and disintegration stages for Agria were affected by different cultivation regimes also in association with tuber density. Fertilised samples showed a lower level of sloughing in our case, i.e. higher cooking time values and lower disintegration rates. The influence of irrigation seemed to be less pronounced.

  • Název v anglickém jazyce

    Disintegration Ability of Potatoes in Dependence on Variety and Cultivation Conditions

  • Popis výsledku anglicky

    Sloughing of two potato varieties showing large differences in cooking behaviour (salad Nicola and mealy Saturna) and of one variety (Agria) grown in six diffetent cultivation regimes was studied by means of the CPEM method. The sloughing process is characterised by the cooking time, meaning the starting point of disintegration, and by the speed of disintegration. The CPEM tests reflected large differences between the varieties Nicola and Saturna. Both cooking and disintegration stages for Agria were affected by different cultivation regimes also in association with tuber density. Fertilised samples showed a lower level of sloughing in our case, i.e. higher cooking time values and lower disintegration rates. The influence of irrigation seemed to be less pronounced.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    The Hidden and the Masked in Agricultural and Biological Engineering

  • ISBN

    80-213-1556-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    54-63

  • Název nakladatele

    ČZU v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    26. 5. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku