Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zobecněná rovnice GAB pro sorpční jevy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F08%3A23560" target="_blank" >RIV/60460709:41310/08:23560 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    GAB generalised equation for sorption phenomena

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A generalisation of the standard GAB equation is presented in this paper which is based on the assumption that the parameter C of the GAB equation is not constant but rather some polynomial function of the water activity aw. Sorption data for wheat and potato starchs were tested for the application of the generalised form of the GAB equation. It is shown that the standard GAB equation is adequate to describe experimental data for water activity values up to 0.90, but fails to adequatly describe the experimental data when data in the range of aw 0.9-1.0 are included in the calculations. The generalized GAB form leads to successful description of the sorption data for water activity values from 0 to 1.

  • Název v anglickém jazyce

    GAB generalised equation for sorption phenomena

  • Popis výsledku anglicky

    A generalisation of the standard GAB equation is presented in this paper which is based on the assumption that the parameter C of the GAB equation is not constant but rather some polynomial function of the water activity aw. Sorption data for wheat and potato starchs were tested for the application of the generalised form of the GAB equation. It is shown that the standard GAB equation is adequate to describe experimental data for water activity values up to 0.90, but fails to adequatly describe the experimental data when data in the range of aw 0.9-1.0 are included in the calculations. The generalized GAB form leads to successful description of the sorption data for water activity values from 0 to 1.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food and Bioprocess Technology

  • ISSN

    1935-5130

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    82-90

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus