Effect of temperature on water activity of Dutch type semi-hard cheese: Computation and prediction based on heat of sorption
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002325" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002325 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of temperature on water activity of Dutch type semi-hard cheese: Computation and prediction based on heat of sorption
Popis výsledku v původním jazyce
Water activity (aw) data of Dutch type semi-hard cheese were investigated at temperatures in the range of 10-25?C. Heat of sorption (Qs) was calculated from moisture sorption isotherms values by applying the Clausius-Clapeyron equation. A practical example of the relation Qs-aw was presented.
Název v anglickém jazyce
Effect of temperature on water activity of Dutch type semi-hard cheese: Computation and prediction based on heat of sorption
Popis výsledku anglicky
Water activity (aw) data of Dutch type semi-hard cheese were investigated at temperatures in the range of 10-25?C. Heat of sorption (Qs) was calculated from moisture sorption isotherms values by applying the Clausius-Clapeyron equation. A practical example of the relation Qs-aw was presented.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of 5th International Technical Symposium on Food Processing, Monitoring Technology in Bioprocesses and Food Quality Management
ISBN
978-3-00-028811-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
CIGR
Místo vydání
Postdam
Místo konání akce
Postdam
Datum konání akce
2. 9. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—