Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Impact of malt granulometry on lauter proces

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F13%3A60861" target="_blank" >RIV/60460709:41310/13:60861 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41330/13:60861

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Impact of malt granulometry on lauter proces

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The preparation of beer consists of several important and closely interconnected steps. One of the essential steps is the preparation of sweet wort. The proper process of sweet wort preparation is created by mashing-in process, mashing process and finally by the lautering process. But also the preliminary operations, such as the malting or malt cleaning and milling, are necessary. The technology and technological equipment used for the preparation of sweet wort can significantly influence the final quality of the beer. The precision of milling plays the crucial role in the last step of the sweet wort preparation - in the lautering process. The process of sweet wort separation can be provided either by the lauter tun, which is the most common, used sweet wort separation method in Czech breweries, or by mash filters. Both methods require slightly different dispersity of the crashed malt. 2013 Czech University of Life Sciences Prague.

  • Název v anglickém jazyce

    Impact of malt granulometry on lauter proces

  • Popis výsledku anglicky

    The preparation of beer consists of several important and closely interconnected steps. One of the essential steps is the preparation of sweet wort. The proper process of sweet wort preparation is created by mashing-in process, mashing process and finally by the lautering process. But also the preliminary operations, such as the malting or malt cleaning and milling, are necessary. The technology and technological equipment used for the preparation of sweet wort can significantly influence the final quality of the beer. The precision of milling plays the crucial role in the last step of the sweet wort preparation - in the lautering process. The process of sweet wort separation can be provided either by the lauter tun, which is the most common, used sweet wort separation method in Czech breweries, or by mash filters. Both methods require slightly different dispersity of the crashed malt. 2013 Czech University of Life Sciences Prague.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GB - Zemědělské stroje a stavby

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    5th International Conference on Trends in Agricultural Engineering 2013, TAE 2013

  • ISBN

    978-80-213-2388-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    244-248

  • Název nakladatele

    Czech University of Life Sciences Prague

  • Místo vydání

    Prague

  • Místo konání akce

    Prague

  • Datum konání akce

    3. 9. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000345059700048