Impact of malt granulometry on lauter proces
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F13%3A60861" target="_blank" >RIV/60460709:41310/13:60861 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41330/13:60861
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Impact of malt granulometry on lauter proces
Popis výsledku v původním jazyce
The preparation of beer consists of several important and closely interconnected steps. One of the essential steps is the preparation of sweet wort. The proper process of sweet wort preparation is created by mashing-in process, mashing process and finally by the lautering process. But also the preliminary operations, such as the malting or malt cleaning and milling, are necessary. The technology and technological equipment used for the preparation of sweet wort can significantly influence the final quality of the beer. The precision of milling plays the crucial role in the last step of the sweet wort preparation - in the lautering process. The process of sweet wort separation can be provided either by the lauter tun, which is the most common, used sweet wort separation method in Czech breweries, or by mash filters. Both methods require slightly different dispersity of the crashed malt. 2013 Czech University of Life Sciences Prague.
Název v anglickém jazyce
Impact of malt granulometry on lauter proces
Popis výsledku anglicky
The preparation of beer consists of several important and closely interconnected steps. One of the essential steps is the preparation of sweet wort. The proper process of sweet wort preparation is created by mashing-in process, mashing process and finally by the lautering process. But also the preliminary operations, such as the malting or malt cleaning and milling, are necessary. The technology and technological equipment used for the preparation of sweet wort can significantly influence the final quality of the beer. The precision of milling plays the crucial role in the last step of the sweet wort preparation - in the lautering process. The process of sweet wort separation can be provided either by the lauter tun, which is the most common, used sweet wort separation method in Czech breweries, or by mash filters. Both methods require slightly different dispersity of the crashed malt. 2013 Czech University of Life Sciences Prague.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GB - Zemědělské stroje a stavby
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
5th International Conference on Trends in Agricultural Engineering 2013, TAE 2013
ISBN
978-80-213-2388-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
244-248
Název nakladatele
Czech University of Life Sciences Prague
Místo vydání
Prague
Místo konání akce
Prague
Datum konání akce
3. 9. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000345059700048