Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Effect of Malting Conditions on Dextrin Contents in Beer Production Intermediates

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000595" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000595 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/7-8/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/7-8/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Effect of Malting Conditions on Dextrin Contents in Beer Production Intermediates

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Malt from the varieties Bojos and Sebastian was prepared using three different methods: classical (3 days steeping, 3 days germination, degree of steeping 45.5 %), with shortened malting time (2 days steeping) and with a higher degree of steeping (47.5 %). Basic technological parameters were determined in the malts. The HPLC method with a refractometric detection was used for the determination of dextrins with DP 3-7 in sweet and hopped wort and green beer made from these malts. In both the varieties, trisaccharide content in sweet and hopped wort and green beer was the highest in the variant with a higher degree of steeping. In both varieties the shortened malting method resulted in increased content of unfermentable dextrins (DP 4?7) most in green beer and the variety Bojos had can by one third higher dextrin content compared to Sebastian. Dextrin (DP 4?7) content in sweet and hopped wort and green beer was significantly affected by the barley variety while the effect of malting meth

  • Název v anglickém jazyce

    The Effect of Malting Conditions on Dextrin Contents in Beer Production Intermediates

  • Popis výsledku anglicky

    Malt from the varieties Bojos and Sebastian was prepared using three different methods: classical (3 days steeping, 3 days germination, degree of steeping 45.5 %), with shortened malting time (2 days steeping) and with a higher degree of steeping (47.5 %). Basic technological parameters were determined in the malts. The HPLC method with a refractometric detection was used for the determination of dextrins with DP 3-7 in sweet and hopped wort and green beer made from these malts. In both the varieties, trisaccharide content in sweet and hopped wort and green beer was the highest in the variant with a higher degree of steeping. In both varieties the shortened malting method resulted in increased content of unfermentable dextrins (DP 4?7) most in green beer and the variety Bojos had can by one third higher dextrin content compared to Sebastian. Dextrin (DP 4?7) content in sweet and hopped wort and green beer was significantly affected by the barley variety while the effect of malting meth

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06037" target="_blank" >2B06037: Vývoj nových metod charakterizace zbytkového extraktu, které umožní identifikovat a hodnotit složení dextrinů typických pro české pivo.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    253-259

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus