Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dextriny ve sladině, mladině a prokvašené mladině připravené z vybraných odrůd jarního ječmene (Hordeum vulgare L.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F09%3A%230000748" target="_blank" >RIV/60193697:_____/09:#0000748 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dextriny ve sladině, mladině a prokvašené mladině připravené z vybraných odrůd jarního ječmene (Hordeum vulgare L.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ve sladině, mladině a prokvašené mladině byl metodou HPLC stanoven obsah dextrinů u jedenácti odrůd ječmene jarního. Dendrogramy ukazují, že byl soubor sledovaných odrůd rozdělen vždy do dvou základních shluků. V prvním shluku byly odrůdy s vyšším obsahem dextrinů. Odrůda Bojos poskytovala sladinu, mladinu a prokvašenou mladinu s nejvyšším obsahem dextrinů. Vyšší obsah dextrinů vyčlenil odrůdu Bojos i vůči ostatním odrůdám prvního shluku.

  • Název v anglickém jazyce

    Dextrins in malt wort, hopped wort and beer prepared from the selected spring barley varieties (Hordeum vulgare L.)

  • Popis výsledku anglicky

    The HPLC method was used to determine dextrin content in wort, hopped wort, and beer in eleven spring barley varieties. Dendrograms split the set of the varieties studied to two basic clusters. The first cluster included the varieties with higher dextrincontent. The variety Bojos gave wort, hopped wort, beer with the highest dextrin content. Higher dextrin content also separated the variety Bojos from the other varieties.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B06037" target="_blank" >2B06037: Vývoj nových metod charakterizace zbytkového extraktu, které umožní identifikovat a hodnotit složení dextrinů typických pro české pivo.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    585-588

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus