Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000078" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000078 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přednáška - Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. Zdrojem polyfenolů pro pivo jsou slad i chmel. Celkové polyfenoly (CPF) v závislosti na struktuře a velikosti molekul ovlivňují barvu, chuť, pěnu a chemicko-fyzikální vlastnosti finálního výrobku. Vliv odrůdy na obsah CPF ve sladině byl sledován na souboru 24 odrůd pěstovaných, každý rok na 4 různých stanovištích po dobu tří let. CPF byl stanoven metodou EBC 9.11. Nejvyšší průměrný obsah CPF vykázala odrůda Soulmate (91,4 mg.l-1), naopak nejnižší obsah CFP vykázala odrůda Bojos (62,8 mg.l-1). Obsah byl nejvíce ovlivněn odrůdou (35 %), následně lokalitou (30 %) a zanedbatelně ročníkem (0,5). Přednáška - Psota, V.: Obsah celkových polyfenolů ve sladině ve vybraném sortimentu sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. 39. Pivovarsko-sladařský seminář, Plzeň, 25. 10. 2018.

  • Název v anglickém jazyce

    Content of total polyphenols in wort in the selected collection of the malting barley varieties tested in the Czech Republic.

  • Popis výsledku anglicky

    Lecture - Content of total polyphenols in wort in the selected collection of the malting barley varieties tested in the Czech Republic. The source of polyphenols for beer is malt and hop. Total polyphenols depending on the structure and size of the molecules affect color, taste, foam and chemical and physical characters of the final product. The effect of the variety on the total polyphenol content in wort was studied in the set of 24 varieties grown at 4 different localities for a three-year period. Total polyphenol content CPF was determined by the method EBC 9.11. The highest average total polyphenol content was recorded in the variety Soulmate (91.4 mg.l-1), on the contrary, the lowest total polyphenol content was exhibited by the variety Bojos (62.8 mg.l-1). Content was mostly affected by the variety (35 %), locality (30 %) and negligibly by the year (0.5). Lecture – Psota, V.: Content of total polyphenols in wort in the selected collection of the malting barley varieties tested in the Czech Republic. 39. Brewing and malting seminar, Plzeň, 25/10/2018.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů