Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Volný aminodusík ve sladině sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000095" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000095 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Volný aminodusík ve sladině sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Volný aminodusík ve sladině sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. Vliv odrůdy na obsah volného aminodusíku (FAN) ve sladině byl sledován na souboru 24 odrůd pěstovaných, každý rok na 4 různých stanovištích po dobu tří let. FAN byl stanoven metodou EBC 4.10. Nejvyšší průměrný obsah FAN vykázala odrůda KWS Amadora (193 mg.l-1). Obsah FAN byl nejvíce ovlivněn ročníkem (24 %), následně stanovištěm (15 %) a nejméně odrůdou (12 %). Nízký obsah FAN vykazovalo necelých 50 % vzorků, střední obsah FAN mělo něco málo přes 40 % vzorků a vysoký obsah FAN mělo 12 % vzorků. Přednáška: Psota, V.: Volný aminodusík ve sladině sladovnických odrůd ječmene zkoušených v České republice. Konference 26. Pivovarsko sladařské dny. VÚPS, VŠCHT, PMS Přerov a.s., Olomouc 26. 10. 2017.

  • Název v anglickém jazyce

    Free amino nitrogen in wort from malting varieties of barley tested in the Czech republic

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of the variety on the free nitrogen (FAN ) content in wort was studied in the set of 24 varieties grown at four different sites each year for a period of three years. FAN was determined by the EBC 4.10 method. The highest average FAN was exhibited by the variety KWS Amadora (193 mg.l-1). The content of free nitrogen was mostly affected by the year (24 %), followed by the site, (15 %); the effect of the variety was the lowest (12 %). Nearly 50 % of the samples exhibited low FAN malt, slightly over 40 % of samples had medium FAN malt and 12 % of the samples exhibited high FAN malt. Lecture: Psota, V.: Free amino nitrogen in wort from malting varieties of barley tested in the Czech republic. Conference 27th Brewing and Malting Days. VÚPS, VŠCHT, PMS Přerov a.s., Olomouc 26/10/2017.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů