Free amino nitrogen in sweet wort made from barley varieties tested in the Czech Republic.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000046" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000046 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/187" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/187</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2019.65.142" target="_blank" >10.18832/kp2019.65.142</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Free amino nitrogen in sweet wort made from barley varieties tested in the Czech Republic.
Popis výsledku v původním jazyce
The effect of the variety on the free amino nitrogen (FAN) content in wort was studied in the set of 24 varieties grown for a three-year period at four different testing sites. FAN was determined by the EBC 4.10 method. The highest average FAN was exhibited by the variety KWS Amadora (193 mg/l). The content of FAN was mostly affected by the year (24%), followed by the site (15%); the effect of the variety was the lowest (13%). Nearly 50% of the samples exhibited low FAN, slightly over 40% of the samples had medium FAN and 12% of the samples exhibited high FAN.
Název v anglickém jazyce
Free amino nitrogen in sweet wort made from barley varieties tested in the Czech Republic.
Popis výsledku anglicky
The effect of the variety on the free amino nitrogen (FAN) content in wort was studied in the set of 24 varieties grown for a three-year period at four different testing sites. FAN was determined by the EBC 4.10 method. The highest average FAN was exhibited by the variety KWS Amadora (193 mg/l). The content of FAN was mostly affected by the year (24%), followed by the site (15%); the effect of the variety was the lowest (13%). Nearly 50% of the samples exhibited low FAN, slightly over 40% of the samples had medium FAN and 12% of the samples exhibited high FAN.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNÝ PRŮMYSL
ISSN
2570-8619
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
65
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
142-148
Kód UT WoS článku
000481611700004
EID výsledku v databázi Scopus
—