Malting Quality of Winter Wheat (Triticum aestivum L.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F18%3A39913098" target="_blank" >RIV/00216275:25310/18:39913098 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/18:N0000074
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201832" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.18832/kp201832</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201832" target="_blank" >10.18832/kp201832</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Malting Quality of Winter Wheat (Triticum aestivum L.)
Popis výsledku v původním jazyce
In the course of three testing years (2013 – 2015), a set of 243 winter wheat samples (27 varieties from three testing sites) were analyzed. Basic technological parameters, and some special characters (wort color, color after boiling, wort haze, polyphenol content and dimethyl sulfide precursors) were studied. Winter wheat varieties gave sufficiently high extract contents, the average value of this parameter was 83.5% at the average content of nitrogenous substances of 11.6%. Final attenuation was low (79.8%). Proteolytic modification given by the value of Kolbach index was on average 35%. Content of soluble nitrogen was 704 mg/100 g, of which ca 14% was made up by free amino nitrogen. Cytolytic modification was evaluated mainly by wort viscosity (1.864 mPa.s). Malt friability and β-glucan content in wort were very low. Average arabinoxilan content in wort varied about 1524 mg/l.
Název v anglickém jazyce
Malting Quality of Winter Wheat (Triticum aestivum L.)
Popis výsledku anglicky
In the course of three testing years (2013 – 2015), a set of 243 winter wheat samples (27 varieties from three testing sites) were analyzed. Basic technological parameters, and some special characters (wort color, color after boiling, wort haze, polyphenol content and dimethyl sulfide precursors) were studied. Winter wheat varieties gave sufficiently high extract contents, the average value of this parameter was 83.5% at the average content of nitrogenous substances of 11.6%. Final attenuation was low (79.8%). Proteolytic modification given by the value of Kolbach index was on average 35%. Content of soluble nitrogen was 704 mg/100 g, of which ca 14% was made up by free amino nitrogen. Cytolytic modification was evaluated mainly by wort viscosity (1.864 mPa.s). Malt friability and β-glucan content in wort were very low. Average arabinoxilan content in wort varied about 1524 mg/l.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
64
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
302-313
Kód UT WoS článku
000453334600004
EID výsledku v databázi Scopus
—