Monitoring of changes of ferulic acid content in brewing materials using the UPLC method with PDA detector
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000746" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000746 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2010/6/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2010/6/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Monitoring of changes of ferulic acid content in brewing materials using the UPLC method with PDA detector
Popis výsledku v původním jazyce
This study focused on monitoring of the changes in ferulic acid content in the series barley ? malt ? wort. Twenty-one samples of barley varieties from four different localities were analyzed. Alcalic hydrolysis was used to release ferulic acid from thehomogenized barley and malt samples. After adjusting pH, the extract was purified using the SPE. The optimized and validated Ultra Performance Liquid Chromatography with PDA detector (UPLC ? PDA) was used for the analytical determination of ferulic acidin brewing materials. Ferulic acid content moved in the range of 639.0 to 1555.8 mg.kg-1 in barley, 1441.7 to 2174.6 mg.kg-1 in malt and 3.91 to 9.09 mg.l-1 in wort.
Název v anglickém jazyce
Monitoring of changes of ferulic acid content in brewing materials using the UPLC method with PDA detector
Popis výsledku anglicky
This study focused on monitoring of the changes in ferulic acid content in the series barley ? malt ? wort. Twenty-one samples of barley varieties from four different localities were analyzed. Alcalic hydrolysis was used to release ferulic acid from thehomogenized barley and malt samples. After adjusting pH, the extract was purified using the SPE. The optimized and validated Ultra Performance Liquid Chromatography with PDA detector (UPLC ? PDA) was used for the analytical determination of ferulic acidin brewing materials. Ferulic acid content moved in the range of 639.0 to 1555.8 mg.kg-1 in barley, 1441.7 to 2174.6 mg.kg-1 in malt and 3.91 to 9.09 mg.l-1 in wort.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH91053" target="_blank" >QH91053: Zlepšení kvality zrna ječmene využitím donorů diferencovaného obsahu přirozených látek s ambivalentním nutričním účinkem.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
56
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
266-269
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—