Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Monitoring of changes of ferulic acid content in brewing materials using the UPLC method with PDA detector

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000746" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000746 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2010/6/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2010/6/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Monitoring of changes of ferulic acid content in brewing materials using the UPLC method with PDA detector

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study focused on monitoring of the changes in ferulic acid content in the series barley ? malt ? wort. Twenty-one samples of barley varieties from four different localities were analyzed. Alcalic hydrolysis was used to release ferulic acid from thehomogenized barley and malt samples. After adjusting pH, the extract was purified using the SPE. The optimized and validated Ultra Performance Liquid Chromatography with PDA detector (UPLC ? PDA) was used for the analytical determination of ferulic acidin brewing materials. Ferulic acid content moved in the range of 639.0 to 1555.8 mg.kg-1 in barley, 1441.7 to 2174.6 mg.kg-1 in malt and 3.91 to 9.09 mg.l-1 in wort.

  • Název v anglickém jazyce

    Monitoring of changes of ferulic acid content in brewing materials using the UPLC method with PDA detector

  • Popis výsledku anglicky

    This study focused on monitoring of the changes in ferulic acid content in the series barley ? malt ? wort. Twenty-one samples of barley varieties from four different localities were analyzed. Alcalic hydrolysis was used to release ferulic acid from thehomogenized barley and malt samples. After adjusting pH, the extract was purified using the SPE. The optimized and validated Ultra Performance Liquid Chromatography with PDA detector (UPLC ? PDA) was used for the analytical determination of ferulic acidin brewing materials. Ferulic acid content moved in the range of 639.0 to 1555.8 mg.kg-1 in barley, 1441.7 to 2174.6 mg.kg-1 in malt and 3.91 to 9.09 mg.l-1 in wort.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH91053" target="_blank" >QH91053: Zlepšení kvality zrna ječmene využitím donorů diferencovaného obsahu přirozených látek s ambivalentním nutričním účinkem.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    56

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    266-269

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus