Variability in Free and Total Ferulic Acid Content in Spring Barley Caryopses
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00190314" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00190314 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/12:#0000702
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Variability in Free and Total Ferulic Acid Content in Spring Barley Caryopses
Popis výsledku v původním jazyce
Varietal differences in free ferulic acid contents were determined in spring barley caryopses. The highest content of free ferulic acid on two years' average (2007 and 2008) was found in the variety Sebastian (15.68 mg.kg-1) differing statistically significantly from all the other varieties under study. The highest total ferulic acid content on two years' average was recorded in the varieties Jersey (984.10 mg.kg-1) and Tolar (973.02 mg.kg-1) and differing thus statistically significantly from some of the varieties in the set. Years of growing also affected free and total ferulic acid contents significantly. In 2007 content of free ferulic acid on average of the set of varieties was statistically significantly higher (14.06 mg.kg-1) compared to 2008 (10.88 mg.kg-1). On the contrary, significantly higher level of total ferulic acid on the average of the set was determined in 2008 (972.98 mg.kg-1) versus 2007 (822.21 mg.kg-1). These findings could be due to different temperature and mois
Název v anglickém jazyce
Variability in Free and Total Ferulic Acid Content in Spring Barley Caryopses
Popis výsledku anglicky
Varietal differences in free ferulic acid contents were determined in spring barley caryopses. The highest content of free ferulic acid on two years' average (2007 and 2008) was found in the variety Sebastian (15.68 mg.kg-1) differing statistically significantly from all the other varieties under study. The highest total ferulic acid content on two years' average was recorded in the varieties Jersey (984.10 mg.kg-1) and Tolar (973.02 mg.kg-1) and differing thus statistically significantly from some of the varieties in the set. Years of growing also affected free and total ferulic acid contents significantly. In 2007 content of free ferulic acid on average of the set of varieties was statistically significantly higher (14.06 mg.kg-1) compared to 2008 (10.88 mg.kg-1). On the contrary, significantly higher level of total ferulic acid on the average of the set was determined in 2008 (972.98 mg.kg-1) versus 2007 (822.21 mg.kg-1). These findings could be due to different temperature and mois
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B044" target="_blank" >QI111B044: Komplexní strategie pro minimalizaci negativního dopadu infekce toxikogenními houbami r. Fusarium v obilovinách a odvozených produktech.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
7-8
Číslo periodika v rámci svazku
58
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
201-208
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—