Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Variability in Free and Total Ferulic Acid Content in Spring Barley Caryopses

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00190314" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00190314 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/12:#0000702

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Variability in Free and Total Ferulic Acid Content in Spring Barley Caryopses

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Varietal differences in free ferulic acid contents were determined in spring barley caryopses. The highest content of free ferulic acid on two years' average (2007 and 2008) was found in the variety Sebastian (15.68 mg.kg-1) differing statistically significantly from all the other varieties under study. The highest total ferulic acid content on two years' average was recorded in the varieties Jersey (984.10 mg.kg-1) and Tolar (973.02 mg.kg-1) and differing thus statistically significantly from some of the varieties in the set. Years of growing also affected free and total ferulic acid contents significantly. In 2007 content of free ferulic acid on average of the set of varieties was statistically significantly higher (14.06 mg.kg-1) compared to 2008 (10.88 mg.kg-1). On the contrary, significantly higher level of total ferulic acid on the average of the set was determined in 2008 (972.98 mg.kg-1) versus 2007 (822.21 mg.kg-1). These findings could be due to different temperature and mois

  • Název v anglickém jazyce

    Variability in Free and Total Ferulic Acid Content in Spring Barley Caryopses

  • Popis výsledku anglicky

    Varietal differences in free ferulic acid contents were determined in spring barley caryopses. The highest content of free ferulic acid on two years' average (2007 and 2008) was found in the variety Sebastian (15.68 mg.kg-1) differing statistically significantly from all the other varieties under study. The highest total ferulic acid content on two years' average was recorded in the varieties Jersey (984.10 mg.kg-1) and Tolar (973.02 mg.kg-1) and differing thus statistically significantly from some of the varieties in the set. Years of growing also affected free and total ferulic acid contents significantly. In 2007 content of free ferulic acid on average of the set of varieties was statistically significantly higher (14.06 mg.kg-1) compared to 2008 (10.88 mg.kg-1). On the contrary, significantly higher level of total ferulic acid on the average of the set was determined in 2008 (972.98 mg.kg-1) versus 2007 (822.21 mg.kg-1). These findings could be due to different temperature and mois

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B044" target="_blank" >QI111B044: Komplexní strategie pro minimalizaci negativního dopadu infekce toxikogenními houbami r. Fusarium v obilovinách a odvozených produktech.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7-8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    58

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    201-208

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus