Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv vybraných faktorů na obsah bílkovin a dusičnanů v hlízách brambor

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A10058" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:10058 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/05:###10058

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of selected factors on the content of protein and nitrates in potato tubers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of study was to determine the effect of region, variety, year and ecological and conventional way of cultivation on the content of total protein and nitrates in the potato tubers in three years field trials. The effects of selected factors on nitrate and protein contents were similar, more significant for nitrates. Growing regions, varieties and years of cultivation caused statistically significant effects whereas the effect of ecological way of cultivation was less pronounced and showed a tendency without significance. Higher region showed lesser average nitrate (113.4 mg.kg-1) and protein content (4.27 % DM) in comparison with lower region (143.7 mg.kg-1 and 4.72 % DM). The highest nitrate content was found in Impala and Karin varieties (199.2 and 167.6 mg.kg-1); Karin variety was also rich in total proteins (4.86 % DM). Ecological way of cultivation has shown no significant difference on nitrate content (136.9 mg.kg-1) and protein content (4.41 %) as compared with convention

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of selected factors on the content of protein and nitrates in potato tubers

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of study was to determine the effect of region, variety, year and ecological and conventional way of cultivation on the content of total protein and nitrates in the potato tubers in three years field trials. The effects of selected factors on nitrate and protein contents were similar, more significant for nitrates. Growing regions, varieties and years of cultivation caused statistically significant effects whereas the effect of ecological way of cultivation was less pronounced and showed a tendency without significance. Higher region showed lesser average nitrate (113.4 mg.kg-1) and protein content (4.27 % DM) in comparison with lower region (143.7 mg.kg-1 and 4.72 % DM). The highest nitrate content was found in Impala and Karin varieties (199.2 and 167.6 mg.kg-1); Karin variety was also rich in total proteins (4.86 % DM). Ecological way of cultivation has shown no significant difference on nitrate content (136.9 mg.kg-1) and protein content (4.41 %) as compared with convention

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1G46058" target="_blank" >1G46058: Posílení konkurenceschopnosti pěstitelů brambor produkcí hlíz s vyšší spotřebitelskou jakostí</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Plant, Soil and Environment

  • ISSN

    1214-1178

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    51

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    431-438

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus