Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of the conditions of cultivation and varieties on the quality of potatoes

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002551" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002551 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of the conditions of cultivation and varieties on the quality of potatoes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In 1995 till 1997 field trials influence of environmental conditions of regions with different above sea levels, variety, year and ecological way of cultivation on total polyphenol content (in Agria and Karin variety) and ascorbic acid, glycoalkaloid, nitrate and reducing sugar (RS) contents in potato tubers were investigated. It was determined significantly higher total polyphenol content (46.25 mg/100g) in potato tubers from traditional potato regions of Czech Republic with higher above sea level (cooler and more humid) in comparison with drier and warmer regions of lower above sea levels (43.50 mg/100g). Variety influence was more apparent than locality influence. In potatoes cultivated in ecological way it was found in three-year period higher total polyphenol content in tubers (47.64 mg/100g) than in potatoes cultivated in conventional way (43.20 mg/100g). Significant influence on ascorbic acid content has been shown by the variety. In seven investigated varieties we have found th

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of the conditions of cultivation and varieties on the quality of potatoes

  • Popis výsledku anglicky

    In 1995 till 1997 field trials influence of environmental conditions of regions with different above sea levels, variety, year and ecological way of cultivation on total polyphenol content (in Agria and Karin variety) and ascorbic acid, glycoalkaloid, nitrate and reducing sugar (RS) contents in potato tubers were investigated. It was determined significantly higher total polyphenol content (46.25 mg/100g) in potato tubers from traditional potato regions of Czech Republic with higher above sea level (cooler and more humid) in comparison with drier and warmer regions of lower above sea levels (43.50 mg/100g). Variety influence was more apparent than locality influence. In potatoes cultivated in ecological way it was found in three-year period higher total polyphenol content in tubers (47.64 mg/100g) than in potatoes cultivated in conventional way (43.20 mg/100g). Significant influence on ascorbic acid content has been shown by the variety. In seven investigated varieties we have found th

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    AGRIS on-line

  • ISSN

    1213-1369

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2

  • Číslo periodika v rámci svazku

    web

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    26

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus