Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv pěstebních oblastí a odrůdy na obsah glykoalkaloidů a polyfenolů v hlízách brambor

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A9634" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:9634 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/04:6013

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of the growing regions and variety on the glycoalkaloid and polyphenol content in potato tubers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Potato varieties Agria and Karin were cultivated in 12 sites of the Czech Republic that can be classified into two characteristic regions: i) traditional higher land region (cooler and more humid) and ii) lower land region (warmer and drier) between theyears 1995 and 1997. The harvested tubers were analysed for the content of total polyphenols (TP) and in the variety Karin also for the content of glycoalkaloids (GA). Significantly higher content of TP (46.3 mg.100g-1) was found from three years' results in tubers from traditional potato-growing regions with higher altitude compared with lower regions (43.5 mg.100g-1). Highly significant differences were found among varieties in the content of total polyphenols (TP) (in the variety Karin 53.0 and in the variety Agria 36.9 mg.100g-1). The effect of variety on the content of total polyphenols was manifested more significantly than the region. The effect of the year on the content of TP was not proved. In three years' average of the resul

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of the growing regions and variety on the glycoalkaloid and polyphenol content in potato tubers

  • Popis výsledku anglicky

    Potato varieties Agria and Karin were cultivated in 12 sites of the Czech Republic that can be classified into two characteristic regions: i) traditional higher land region (cooler and more humid) and ii) lower land region (warmer and drier) between theyears 1995 and 1997. The harvested tubers were analysed for the content of total polyphenols (TP) and in the variety Karin also for the content of glycoalkaloids (GA). Significantly higher content of TP (46.3 mg.100g-1) was found from three years' results in tubers from traditional potato-growing regions with higher altitude compared with lower regions (43.5 mg.100g-1). Highly significant differences were found among varieties in the content of total polyphenols (TP) (in the variety Karin 53.0 and in the variety Agria 36.9 mg.100g-1). The effect of variety on the content of total polyphenols was manifested more significantly than the region. The effect of the year on the content of TP was not proved. In three years' average of the resul

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sustain Life - Secure Survival II Conference Papers

  • ISBN

    80-213-1197-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    0-0

  • Název nakladatele

    ČZU Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    22. 9. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku