Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Content of polyphenolic compounds in the potato tubers affected by the growing conditions and the variety.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F00%3A00000478" target="_blank" >RIV/60460709:41210/00:00000478 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Content of polyphenolic compounds in the potato tubers affected by the growing conditions and the variety.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In three year trials it was determined significantly higher total TP content (46.25 mg 100g-1) in potato tubers from traditional potato regions of CR in comparison with drier and warmer regions of lower above sea levels (43.50 mg 100g-1). There were found highly significant differences of TP contents between two used varieties; TP content was higher in the Karin variety (52.89 mg 100g-1) than in Agria variety (36,85 mg 100g-1). Variety influence was more apparent than locality influence. In potatoes cultivated in ecological way in three-year period higher TP content was found in tubers (47.64 mg 100g-1) than in the potatoes cultivated in conventional way (43.20 mg 100g-1).

  • Název v anglickém jazyce

    Content of polyphenolic compounds in the potato tubers affected by the growing conditions and the variety.

  • Popis výsledku anglicky

    In three year trials it was determined significantly higher total TP content (46.25 mg 100g-1) in potato tubers from traditional potato regions of CR in comparison with drier and warmer regions of lower above sea levels (43.50 mg 100g-1). There were found highly significant differences of TP contents between two used varieties; TP content was higher in the Karin variety (52.89 mg 100g-1) than in Agria variety (36,85 mg 100g-1). Variety influence was more apparent than locality influence. In potatoes cultivated in ecological way in three-year period higher TP content was found in tubers (47.64 mg 100g-1) than in the potatoes cultivated in conventional way (43.20 mg 100g-1).

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Konferencja naukowa "Ziemniak spozywczy i przemyslowy oraz jego przetwarzanie" (Polanica Zdrój, Polsko)

  • ISBN

    83-91394-0-9

  • Počet stran výsledku

    194

  • Strana od-do

  • Počet stran knihy

  • Název nakladatele

    Akademia Rolnicza

  • Místo vydání

    Wroclaw

  • Kód UT WoS kapitoly