Content of polyphenolic compounds in the potato tubers affected by the growing conditions and the variety.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F00%3A00000478" target="_blank" >RIV/60460709:41210/00:00000478 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Content of polyphenolic compounds in the potato tubers affected by the growing conditions and the variety.
Popis výsledku v původním jazyce
In three year trials it was determined significantly higher total TP content (46.25 mg 100g-1) in potato tubers from traditional potato regions of CR in comparison with drier and warmer regions of lower above sea levels (43.50 mg 100g-1). There were found highly significant differences of TP contents between two used varieties; TP content was higher in the Karin variety (52.89 mg 100g-1) than in Agria variety (36,85 mg 100g-1). Variety influence was more apparent than locality influence. In potatoes cultivated in ecological way in three-year period higher TP content was found in tubers (47.64 mg 100g-1) than in the potatoes cultivated in conventional way (43.20 mg 100g-1).
Název v anglickém jazyce
Content of polyphenolic compounds in the potato tubers affected by the growing conditions and the variety.
Popis výsledku anglicky
In three year trials it was determined significantly higher total TP content (46.25 mg 100g-1) in potato tubers from traditional potato regions of CR in comparison with drier and warmer regions of lower above sea levels (43.50 mg 100g-1). There were found highly significant differences of TP contents between two used varieties; TP content was higher in the Karin variety (52.89 mg 100g-1) than in Agria variety (36,85 mg 100g-1). Variety influence was more apparent than locality influence. In potatoes cultivated in ecological way in three-year period higher TP content was found in tubers (47.64 mg 100g-1) than in the potatoes cultivated in conventional way (43.20 mg 100g-1).
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Konferencja naukowa "Ziemniak spozywczy i przemyslowy oraz jego przetwarzanie" (Polanica Zdrój, Polsko)
ISBN
83-91394-0-9
Počet stran výsledku
194
Strana od-do
—
Počet stran knihy
—
Název nakladatele
Akademia Rolnicza
Místo vydání
Wroclaw
Kód UT WoS kapitoly
—