Vliv stanoviště a způsobu pěstování na obsah dusičnanů v hlízách brambor
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A10062" target="_blank" >RIV/60460709:41210/05:10062 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41210/05:###10062
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of locality and way of growing on the nitrate content in potato tubers
Popis výsledku v původním jazyce
In the period from 1995 till 1997 years field trials it was investigated influence of soil and environmental conditions of localities with different above sea levels, variety, year and ecological way of cultivation on nitrate content (in seven varieties)in fresh potato tubers. In three years trials it was determined significantly higher nitrate content (145.1 mg NO3-. kg-1) in potato tubers from drier and warmer lower regions in comparison with traditional potato localities of Czech Republic of higherregions (114.4 mg NO3-. kg-1). There were found highly significant differences of nitrate contents among analysed varieties. In seven analysed varieties we have determined the highest nitrate content in variety Impala (204.5 mg NO3-. kg-1), the lowest inAgria variety (70.3 mg NO3-. kg-1). The greatest influence on nitrate content had the year period. In a given year we have found these average contents: 1995 ? 168.9 mg, 1996 ? 107.0 mg, 1997 ? 112.4 mg NO3-.kg-1. In ecological way of cu
Název v anglickém jazyce
Influence of locality and way of growing on the nitrate content in potato tubers
Popis výsledku anglicky
In the period from 1995 till 1997 years field trials it was investigated influence of soil and environmental conditions of localities with different above sea levels, variety, year and ecological way of cultivation on nitrate content (in seven varieties)in fresh potato tubers. In three years trials it was determined significantly higher nitrate content (145.1 mg NO3-. kg-1) in potato tubers from drier and warmer lower regions in comparison with traditional potato localities of Czech Republic of higherregions (114.4 mg NO3-. kg-1). There were found highly significant differences of nitrate contents among analysed varieties. In seven analysed varieties we have determined the highest nitrate content in variety Impala (204.5 mg NO3-. kg-1), the lowest inAgria variety (70.3 mg NO3-. kg-1). The greatest influence on nitrate content had the year period. In a given year we have found these average contents: 1995 ? 168.9 mg, 1996 ? 107.0 mg, 1997 ? 112.4 mg NO3-.kg-1. In ecological way of cu
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1G46058" target="_blank" >1G46058: Posílení konkurenceschopnosti pěstitelů brambor produkcí hlíz s vyšší spotřebitelskou jakostí</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Scientia Agriculturae Bohemica
ISSN
1211-3174
e-ISSN
—
Svazek periodika
36
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
10-14
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—