Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of the year and storage on ascorbic acid content and total polyphenol content in three apple varieties.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F00%3A00000861" target="_blank" >RIV/60460709:41210/00:00000861 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of the year and storage on ascorbic acid content and total polyphenol content in three apple varieties.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In two years (1997 and 1998) ascorbic acid content (AA) and total polyphenol content (TP) were investigated in three apple varieties (Idared, Gloster and Ontario) cultivated under equal conditions on the experimental plot of Czech University of Agriculture in Prague - Suchdol. AA content was determined by titration method with 2,6-dichlorphenolindophenol and TP content spectrophotometrically with Folin-Ciocalteau´s reagent. In two years´ trials AA and TP contents were estimated immediately after harvestin September and then monthly during storage for six months at +50 C. Statistically high significant differences were determined both in AA and TP contents during storage period - there was observed meaningful AA and TP decrease. The highest antioxidantcontent showed in both years late variety Ontario (av. 12.05 mg.kg-1 AA, 2011.5 mg.kg-1 TP), the lowest variety Gloster (in average 5.45 mg.kg-1 AA, 1738.0 mg.kg-1 TP). In this context the variety Ontario is the most favourable. The high

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of the year and storage on ascorbic acid content and total polyphenol content in three apple varieties.

  • Popis výsledku anglicky

    In two years (1997 and 1998) ascorbic acid content (AA) and total polyphenol content (TP) were investigated in three apple varieties (Idared, Gloster and Ontario) cultivated under equal conditions on the experimental plot of Czech University of Agriculture in Prague - Suchdol. AA content was determined by titration method with 2,6-dichlorphenolindophenol and TP content spectrophotometrically with Folin-Ciocalteau´s reagent. In two years´ trials AA and TP contents were estimated immediately after harvestin September and then monthly during storage for six months at +50 C. Statistically high significant differences were determined both in AA and TP contents during storage period - there was observed meaningful AA and TP decrease. The highest antioxidantcontent showed in both years late variety Ontario (av. 12.05 mg.kg-1 AA, 2011.5 mg.kg-1 TP), the lowest variety Gloster (in average 5.45 mg.kg-1 AA, 1738.0 mg.kg-1 TP). In this context the variety Ontario is the most favourable. The high

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences (Potravinářské vědy)

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    18

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus