Deformation energy of Jatropha curcas L. seeds under compression loading
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F14%3A63985" target="_blank" >RIV/60460709:41310/14:63985 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41340/14:63985
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Deformation energy of Jatropha curcas L. seeds under compression loading
Popis výsledku v původním jazyce
The present research is a follow-up of the previous studies on mechanical behaviour of Jatropha curcas L. seeds under compression loading. The research describes in detail the deformation energy which was determined from the area under the force-deformation curve. The compression device ZDM 50-2313/56/18 with a chart recorder and pressing vessel of diameter 76 mm were used to record the force-deformation functions of varying moisture content between 8.46% and 36.50% w.b. of Jatropha curcas L. seeds. Under the force-deformation curve, three main descriptions namely the increasing function (smooth curve), wave-effect characteristics (serration effect) and whole area under the force deformation curve were analysed. For each of the force-deformation curvedescriptions, it was found that moisture content influenced the values of compressive force, deformation, deformation energy and seed hardness. Interestingly, the research findings conclude that moisture content is a primary factor contri
Název v anglickém jazyce
Deformation energy of Jatropha curcas L. seeds under compression loading
Popis výsledku anglicky
The present research is a follow-up of the previous studies on mechanical behaviour of Jatropha curcas L. seeds under compression loading. The research describes in detail the deformation energy which was determined from the area under the force-deformation curve. The compression device ZDM 50-2313/56/18 with a chart recorder and pressing vessel of diameter 76 mm were used to record the force-deformation functions of varying moisture content between 8.46% and 36.50% w.b. of Jatropha curcas L. seeds. Under the force-deformation curve, three main descriptions namely the increasing function (smooth curve), wave-effect characteristics (serration effect) and whole area under the force deformation curve were analysed. For each of the force-deformation curvedescriptions, it was found that moisture content influenced the values of compressive force, deformation, deformation energy and seed hardness. Interestingly, the research findings conclude that moisture content is a primary factor contri
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
BO - Biofyzika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Agricultural Engineering (Zemědělská technika)
ISSN
1212-9151
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
68-74
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—