Behaviour of different moisture contents of Jatropha curcas L seeds under compression loading
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F11%3A50736" target="_blank" >RIV/60460709:41310/11:50736 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Behaviour of different moisture contents of Jatropha curcas L seeds under compression loading
Popis výsledku v původním jazyce
A study was conducted to investigate the behaviour of different moisture contents of Jatropha curcas L. seeds under compression loading. To obtain jatropha seeds of different moisture contents ranging from 1% (w.b) to 37% (w.b), the seeds were soaked inwater and kept in a refrigerator at 5oC for different number of days. Compression devices namely ZDM 50-2313/56/18, pressing vessel with diameter of 76 mm and a pressing plunger of height 90mm were used. The amount of seeds in the pressing vessel was measured 40mm with compression force of 98100N. The results from the experiment showed that increasing the moisture content of the jatropha seeds influenced the force-deformation characteristic curve, deformation energy, maximum deformation and unit volumeenergy. Whiles moisture contents 1%(w.b) and 10%(w.b) displayed normal force-deformation characteristic, moisture contents 32%(w.b) and 37%(w.b) showed wave-effect characteristic.
Název v anglickém jazyce
Behaviour of different moisture contents of Jatropha curcas L seeds under compression loading
Popis výsledku anglicky
A study was conducted to investigate the behaviour of different moisture contents of Jatropha curcas L. seeds under compression loading. To obtain jatropha seeds of different moisture contents ranging from 1% (w.b) to 37% (w.b), the seeds were soaked inwater and kept in a refrigerator at 5oC for different number of days. Compression devices namely ZDM 50-2313/56/18, pressing vessel with diameter of 76 mm and a pressing plunger of height 90mm were used. The amount of seeds in the pressing vessel was measured 40mm with compression force of 98100N. The results from the experiment showed that increasing the moisture content of the jatropha seeds influenced the force-deformation characteristic curve, deformation energy, maximum deformation and unit volumeenergy. Whiles moisture contents 1%(w.b) and 10%(w.b) displayed normal force-deformation characteristic, moisture contents 32%(w.b) and 37%(w.b) showed wave-effect characteristic.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
BO - Biofyzika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Agricultural Engineering (Zemědělská technika)
ISSN
1212-9151
e-ISSN
—
Svazek periodika
57
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
72-77
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—