Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Behaviour of different moisture contents of Jatropha curcas L seeds under compression loading

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F11%3A50736" target="_blank" >RIV/60460709:41310/11:50736 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Behaviour of different moisture contents of Jatropha curcas L seeds under compression loading

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A study was conducted to investigate the behaviour of different moisture contents of Jatropha curcas L. seeds under compression loading. To obtain jatropha seeds of different moisture contents ranging from 1% (w.b) to 37% (w.b), the seeds were soaked inwater and kept in a refrigerator at 5oC for different number of days. Compression devices namely ZDM 50-2313/56/18, pressing vessel with diameter of 76 mm and a pressing plunger of height 90mm were used. The amount of seeds in the pressing vessel was measured 40mm with compression force of 98100N. The results from the experiment showed that increasing the moisture content of the jatropha seeds influenced the force-deformation characteristic curve, deformation energy, maximum deformation and unit volumeenergy. Whiles moisture contents 1%(w.b) and 10%(w.b) displayed normal force-deformation characteristic, moisture contents 32%(w.b) and 37%(w.b) showed wave-effect characteristic.

  • Název v anglickém jazyce

    Behaviour of different moisture contents of Jatropha curcas L seeds under compression loading

  • Popis výsledku anglicky

    A study was conducted to investigate the behaviour of different moisture contents of Jatropha curcas L. seeds under compression loading. To obtain jatropha seeds of different moisture contents ranging from 1% (w.b) to 37% (w.b), the seeds were soaked inwater and kept in a refrigerator at 5oC for different number of days. Compression devices namely ZDM 50-2313/56/18, pressing vessel with diameter of 76 mm and a pressing plunger of height 90mm were used. The amount of seeds in the pressing vessel was measured 40mm with compression force of 98100N. The results from the experiment showed that increasing the moisture content of the jatropha seeds influenced the force-deformation characteristic curve, deformation energy, maximum deformation and unit volumeenergy. Whiles moisture contents 1%(w.b) and 10%(w.b) displayed normal force-deformation characteristic, moisture contents 32%(w.b) and 37%(w.b) showed wave-effect characteristic.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    BO - Biofyzika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Agricultural Engineering (Zemědělská technika)

  • ISSN

    1212-9151

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    72-77

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus