Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Briquette properties after three years storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F16%3A70723" target="_blank" >RIV/60460709:41310/16:70723 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Briquette properties after three years storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper presents the results of laboratory tests on the study of the influence of the storage place, placing manner and storage time on mechanical properties of briquettes made from birch chips. For production of the briquettes the briquetting press of the firm Briklis was used, type BrikStar 30-12, 50 mm pressure chamber diameter. All briquettes were made at constant adjustment of all parameters of the briquetting press. The briquette properties were evaluated by their density and rupture force determination. Moreover, the mechanical durability, gross calorific value, total moisture and the ash content were determined. By the carried out tests it was univocally proved that the mode of storage influences the briquette durability at their long-term storage. Most of all briquettes, deposited in a well closed plastic bag in a closed heated room, changed their properties during three years only minimally. Briquettes, deposited in the same place but in a plastic net bag, changed their properties much mo

  • Název v anglickém jazyce

    Briquette properties after three years storage

  • Popis výsledku anglicky

    The paper presents the results of laboratory tests on the study of the influence of the storage place, placing manner and storage time on mechanical properties of briquettes made from birch chips. For production of the briquettes the briquetting press of the firm Briklis was used, type BrikStar 30-12, 50 mm pressure chamber diameter. All briquettes were made at constant adjustment of all parameters of the briquetting press. The briquette properties were evaluated by their density and rupture force determination. Moreover, the mechanical durability, gross calorific value, total moisture and the ash content were determined. By the carried out tests it was univocally proved that the mode of storage influences the briquette durability at their long-term storage. Most of all briquettes, deposited in a well closed plastic bag in a closed heated room, changed their properties during three years only minimally. Briquettes, deposited in the same place but in a plastic net bag, changed their properties much mo

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JS - Řízení spolehlivosti a kvality, zkušebnictví

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    15th International Scientific Conference on Engineering for Rural Development

  • ISBN

  • ISSN

    1691-5976

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    80-85

  • Název nakladatele

    Latvia University of Agriculture

  • Místo vydání

    Latvia, Jelgava

  • Místo konání akce

    Jelgava

  • Datum konání akce

    25. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku