Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Briquettes properties after four years storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F18%3A76772" target="_blank" >RIV/60460709:41310/18:76772 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.21062/ujep/45.2018/a/1213-2489/MT/18/1/11" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.21062/ujep/45.2018/a/1213-2489/MT/18/1/11</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.21062/ujep/45.2018/a/1213-2489/MT/18/1/11" target="_blank" >10.21062/ujep/45.2018/a/1213-2489/MT/18/1/11</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Briquettes properties after four years storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper presents the results of laboratory tests intent on the study of storage place, placing manner and storage time on mechanical properties of briquettes made from poplar chips. For the briquettes production the briquetting press of the firm Briklis was used, type BrikStar 30-12, of 50 mm pressure chamber diameter. All briquettes were made at the briquetting press all parameters constant adjustment. The briquettes properties were evaluated by their density and rupture force determination. Moreover the mechanical durability, the gross calorific value, the total moisture and the ash content were determined. By the carried out tests it was univocally proved that the mode of storage influences briquettes durability at their long-term storage most of all Briquettes, deposited in the well closed plastic bag in closed heated room, changed their properties during four years only minimally. Briquettes, deposited in the same place but in plastic net bag, changed their properties much more. Briquettes, de

  • Název v anglickém jazyce

    Briquettes properties after four years storage

  • Popis výsledku anglicky

    The paper presents the results of laboratory tests intent on the study of storage place, placing manner and storage time on mechanical properties of briquettes made from poplar chips. For the briquettes production the briquetting press of the firm Briklis was used, type BrikStar 30-12, of 50 mm pressure chamber diameter. All briquettes were made at the briquetting press all parameters constant adjustment. The briquettes properties were evaluated by their density and rupture force determination. Moreover the mechanical durability, the gross calorific value, the total moisture and the ash content were determined. By the carried out tests it was univocally proved that the mode of storage influences briquettes durability at their long-term storage most of all Briquettes, deposited in the well closed plastic bag in closed heated room, changed their properties during four years only minimally. Briquettes, deposited in the same place but in plastic net bag, changed their properties much more. Briquettes, de

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20704 - Energy and fuels

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Manufacturing Technology

  • ISSN

    1213-2489

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    18

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    11-15

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85049576705