Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pulsed Electric Fields Pretreatments for the Cooking of Foods

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F17%3A73592" target="_blank" >RIV/60460709:41310/17:73592 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s12393-017-9170-x" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s12393-017-9170-x</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s12393-017-9170-x" target="_blank" >10.1007/s12393-017-9170-x</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Pulsed Electric Fields Pretreatments for the Cooking of Foods

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Development of the concept of electroporation opened new perspectives for promising applications in food technology. Treatment of foods with pulsed electric fields (PEFs) allows facilitation of different food transformation operations ( extraction, expression, osmotic treatment, drying, and freezing) with minimal energy consumptions and better retention of flavor, color, and preservation of nutritional properties of foods. This work shortly reviews the effects of PEF on the biological cells and food products and gives the examples of PEF-assisted techniques. The PEF protocol, power consumption, and existing small-and large-scale electroporation systems are presented. Some examples of PEF-assisted processing of meat, fish, and fat frying are discussed. The main principles of PEF- assisted cooking and kitchen operations are also discussed. The variants of PEF- assisted nonthermal cooker and PEF/ohmic thermal cooker are presented. It is speculated that PEF allows more homogeneous treatment of foods as c

  • Název v anglickém jazyce

    Pulsed Electric Fields Pretreatments for the Cooking of Foods

  • Popis výsledku anglicky

    Development of the concept of electroporation opened new perspectives for promising applications in food technology. Treatment of foods with pulsed electric fields (PEFs) allows facilitation of different food transformation operations ( extraction, expression, osmotic treatment, drying, and freezing) with minimal energy consumptions and better retention of flavor, color, and preservation of nutritional properties of foods. This work shortly reviews the effects of PEF on the biological cells and food products and gives the examples of PEF-assisted techniques. The PEF protocol, power consumption, and existing small-and large-scale electroporation systems are presented. Some examples of PEF-assisted processing of meat, fish, and fat frying are discussed. The main principles of PEF- assisted cooking and kitchen operations are also discussed. The variants of PEF- assisted nonthermal cooker and PEF/ohmic thermal cooker are presented. It is speculated that PEF allows more homogeneous treatment of foods as c

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Engineering Reviews

  • ISSN

    1866-7910

  • e-ISSN

    1866-7929

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    226-236

  • Kód UT WoS článku

    000411866500007

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85029602987