Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of the tension limit forces of a barley malt and a malt crush in correlation with a load size

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F18%3A78142" target="_blank" >RIV/60460709:41310/18:78142 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.15159/AR.18.205" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.15159/AR.18.205</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15159/AR.18.205" target="_blank" >10.15159/AR.18.205</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of the tension limit forces of a barley malt and a malt crush in correlation with a load size

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This article deals with determination of selected parameters of barley malt (whole grain and crushed grain). The barley malt is besides water, hops and brewers yeast, one of the basic ingredients necessary for the production of traditional Czech pilsner type of beer. The aim of this research is to determine limit force and internal friction angle with depending on the size of the load. The assessed malt crush was produced using a 2roller malt mill. The 2roller malt mill is based on the principle of grinding the material in a milling gap between two milling rollers, which is a very commonly used production of the malt crush. By determining the tension limits of the barley malt and the malt crush in correlation with the load, we can obtain very important parameters that inform us of the bulk material behavior, particularly with respect to the storage method (storage shape, height of the stored material layer, and the removal method from the storage, etc.), and to the transport (route gradient, transpor

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of the tension limit forces of a barley malt and a malt crush in correlation with a load size

  • Popis výsledku anglicky

    This article deals with determination of selected parameters of barley malt (whole grain and crushed grain). The barley malt is besides water, hops and brewers yeast, one of the basic ingredients necessary for the production of traditional Czech pilsner type of beer. The aim of this research is to determine limit force and internal friction angle with depending on the size of the load. The assessed malt crush was produced using a 2roller malt mill. The 2roller malt mill is based on the principle of grinding the material in a milling gap between two milling rollers, which is a very commonly used production of the malt crush. By determining the tension limits of the barley malt and the malt crush in correlation with the load, we can obtain very important parameters that inform us of the bulk material behavior, particularly with respect to the storage method (storage shape, height of the stored material layer, and the removal method from the storage, etc.), and to the transport (route gradient, transpor

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy Research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    16

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    2037-2048

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85057757065