Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The measurement method of meat conductivity

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F18%3A81607" target="_blank" >RIV/60460709:41310/18:81607 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/164_2018-CJFS.pdf" target="_blank" >https://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/164_2018-CJFS.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/164/2018-CJFS" target="_blank" >10.17221/164/2018-CJFS</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The measurement method of meat conductivity

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper analyses the properties of electrode methods and contactless inductive methods of the conductivity measurement of biological tissue, which are one of the few which are able to measure the potentials of corresponding components of complex conductivity, i.e. The real reactive conductivity of a resistive and an imaginary component. The analysis was performed by computer modelling and experimental measurements. The publication describes the modelling of currents and of the potential by electrode and methods on tissue phantoms using the finite element method. The Comsol Multiphysics v3,4 program was used for the calculations. The results are presented in 2D and 3D diagrams. Experimental measurements with electrodes in phantom tissues with different conductivity were also conducted and the components of the complex conductivity were evaluated with an RLC Bridge and most accurately by using a lock-in amplifier. Results and experience from the experiments will make it possible to proceed with the

  • Název v anglickém jazyce

    The measurement method of meat conductivity

  • Popis výsledku anglicky

    This paper analyses the properties of electrode methods and contactless inductive methods of the conductivity measurement of biological tissue, which are one of the few which are able to measure the potentials of corresponding components of complex conductivity, i.e. The real reactive conductivity of a resistive and an imaginary component. The analysis was performed by computer modelling and experimental measurements. The publication describes the modelling of currents and of the potential by electrode and methods on tissue phantoms using the finite element method. The Comsol Multiphysics v3,4 program was used for the calculations. The results are presented in 2D and 3D diagrams. Experimental measurements with electrodes in phantom tissues with different conductivity were also conducted and the components of the complex conductivity were evaluated with an RLC Bridge and most accurately by using a lock-in amplifier. Results and experience from the experiments will make it possible to proceed with the

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20201 - Electrical and electronic engineering

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    36

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    373-377

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85056720551