Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Suitability of 2.4 GHz and 5 GHz wireless communications in production processes

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F19%3A79330" target="_blank" >RIV/60460709:41310/19:79330 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://dspace.emu.ee/xmlui/handle/10492/4782" target="_blank" >https://dspace.emu.ee/xmlui/handle/10492/4782</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15159/ar.19.091" target="_blank" >10.15159/ar.19.091</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Suitability of 2.4 GHz and 5 GHz wireless communications in production processes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Today, it is increasingly modern to use wireless transmissions in production. It is possible to send information messages, control messages and it is often possible to access the technologies as IoT (the Internet of Things). The aim of this work was to find out which of the selected Wi-Fi frequencies is more suitable for use in syrup processing equipment. The evaluation was performed on the basis of attenuation and download speed at each frequency (2,4 GHz and 5 GHz bandwidth). These frequencies have been chosen due to their massive deployment for wi-fi networks that currently dominate wireless communications. Measurements were made downloading files on different frequency bands. Mean and maximum data throughput and signal strengths were also measured. By measuring, it has been found that when using 2,4 GHz wireless Wi-Fi technology, you can very often encounter strong interference effects. Despite the theoretically worse 5 GHz frequency spread, you can achieve up to 30% better data throughput on ave

  • Název v anglickém jazyce

    Suitability of 2.4 GHz and 5 GHz wireless communications in production processes

  • Popis výsledku anglicky

    Today, it is increasingly modern to use wireless transmissions in production. It is possible to send information messages, control messages and it is often possible to access the technologies as IoT (the Internet of Things). The aim of this work was to find out which of the selected Wi-Fi frequencies is more suitable for use in syrup processing equipment. The evaluation was performed on the basis of attenuation and download speed at each frequency (2,4 GHz and 5 GHz bandwidth). These frequencies have been chosen due to their massive deployment for wi-fi networks that currently dominate wireless communications. Measurements were made downloading files on different frequency bands. Mean and maximum data throughput and signal strengths were also measured. By measuring, it has been found that when using 2,4 GHz wireless Wi-Fi technology, you can very often encounter strong interference effects. Despite the theoretically worse 5 GHz frequency spread, you can achieve up to 30% better data throughput on ave

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20202 - Communication engineering and systems

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy Research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

    1406-894X

  • Svazek periodika

    17

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Special Issue I

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    987-992

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85067275176