Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Thermal modeling and drying kinetics of bitter gourd flakes drying in modified greenhouse dryer

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F18%3A78128" target="_blank" >RIV/60460709:41340/18:78128 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.renene.2017.11.069" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.renene.2017.11.069</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.renene.2017.11.069" target="_blank" >10.1016/j.renene.2017.11.069</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Thermal modeling and drying kinetics of bitter gourd flakes drying in modified greenhouse dryer

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A modified greenhouse dryers with solar air heating collector were used for bitter gourd flakes drying under natural and forced convection modes till stagnation in their moisture evaporation. Experiments were performed simultaneously for open sun, natural and forced convection modes to validate the thermal modeling and compare drying kinetic results. The predicted temperatures of bitter gourd flakes, room air temperature and moisture evaporation rate show the fair agreement with the experimental observations within the root mean square of percentage deviation ranges from 6,10 to 10,41% and coefficient of correlation ranges from 0,96 to 0,99 under natural convection mode. Similarly, for the forced convection mode, coefficient of correlation ranges from 0,96 to 1 and root mean square of percentage deviation ranges from 3,74 to 7,55%. Logarithmic and Midilli-Kucuk models are selected as best curve fitting techniques for non-linear regression analysis for bitter gourd flakes drying under natural and forc

  • Název v anglickém jazyce

    Thermal modeling and drying kinetics of bitter gourd flakes drying in modified greenhouse dryer

  • Popis výsledku anglicky

    A modified greenhouse dryers with solar air heating collector were used for bitter gourd flakes drying under natural and forced convection modes till stagnation in their moisture evaporation. Experiments were performed simultaneously for open sun, natural and forced convection modes to validate the thermal modeling and compare drying kinetic results. The predicted temperatures of bitter gourd flakes, room air temperature and moisture evaporation rate show the fair agreement with the experimental observations within the root mean square of percentage deviation ranges from 6,10 to 10,41% and coefficient of correlation ranges from 0,96 to 0,99 under natural convection mode. Similarly, for the forced convection mode, coefficient of correlation ranges from 0,96 to 1 and root mean square of percentage deviation ranges from 3,74 to 7,55%. Logarithmic and Midilli-Kucuk models are selected as best curve fitting techniques for non-linear regression analysis for bitter gourd flakes drying under natural and forc

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    RENEWABLE ENERGY

  • ISSN

    0960-1481

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    118

  • Číslo periodika v rámci svazku

    N

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    15

  • Strana od-do

    799-813

  • Kód UT WoS článku

    000423008500070

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85036457807