Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Local traditional foods contribute to diversity and species richness of rural women's diet in Ecuador

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F19%3A80219" target="_blank" >RIV/60460709:41340/19:80219 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.cambridge.org/core/journals/public-health-nutrition/article/local-traditional-foods-contribute-to-diversity-and-species-richness-of-rural-womens-diet-in-ecuador/F4A5B7A00B8F530464EF50F8EDCFE8DC" target="_blank" >https://www.cambridge.org/core/journals/public-health-nutrition/article/local-traditional-foods-contribute-to-diversity-and-species-richness-of-rural-womens-diet-in-ecuador/F4A5B7A00B8F530464EF50F8EDCFE8DC</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1017/S136898001900226X" target="_blank" >10.1017/S136898001900226X</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Local traditional foods contribute to diversity and species richness of rural women's diet in Ecuador

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Objective: To evaluate the dietary diversity and the nutrient contribution of traditional foods (locally cultivated and wild) by conducting a food intake study in rural Ecuador. Design: Repeated 24 h recalls over a 14 day interval and frequency of consumption served to simulate the usual diet by the Multiple Source Method. Data on missing visits (n=11) were imputed using multivariate imputation by chained equations. The intakes of three macro and six micronutrients were reported. Nutrient Adequacy Ratios, Mean Adequacy Ratio (MAR), Dietary Species Richness (DSR) and Minimum Dietary Diversity for Women were used as measures of dietary quality. A linear quantile mixed model was used to investigate the association between DSR, local species, MAR, age, education and occupation. Setting: Guasaganda, Cotopaxi (Ecuador). Participants: Rural, indigenous adult women, nonpregnant and not breastfeeding. Results: The studied diet had MAR of 0 center dot 78. Consumption of traditional foods contributed 38 cen

  • Název v anglickém jazyce

    Local traditional foods contribute to diversity and species richness of rural women's diet in Ecuador

  • Popis výsledku anglicky

    Objective: To evaluate the dietary diversity and the nutrient contribution of traditional foods (locally cultivated and wild) by conducting a food intake study in rural Ecuador. Design: Repeated 24 h recalls over a 14 day interval and frequency of consumption served to simulate the usual diet by the Multiple Source Method. Data on missing visits (n=11) were imputed using multivariate imputation by chained equations. The intakes of three macro and six micronutrients were reported. Nutrient Adequacy Ratios, Mean Adequacy Ratio (MAR), Dietary Species Richness (DSR) and Minimum Dietary Diversity for Women were used as measures of dietary quality. A linear quantile mixed model was used to investigate the association between DSR, local species, MAR, age, education and occupation. Setting: Guasaganda, Cotopaxi (Ecuador). Participants: Rural, indigenous adult women, nonpregnant and not breastfeeding. Results: The studied diet had MAR of 0 center dot 78. Consumption of traditional foods contributed 38 cen

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    PUBLIC HEALTH NUTRITION

  • ISSN

    1368-9800

  • e-ISSN

    1475-2727

  • Svazek periodika

    22

  • Číslo periodika v rámci svazku

    16

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    2962-2971

  • Kód UT WoS článku

    000503873400007

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85071937273