Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Physical Changes during Post-Mortem Ageing of High-Value Impala (Aepyceros Melampus) Steaks

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F20%3A82100" target="_blank" >RIV/60460709:41340/20:82100 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2076-3417/10/13/4485" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2076-3417/10/13/4485</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/app10134485" target="_blank" >10.3390/app10134485</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Physical Changes during Post-Mortem Ageing of High-Value Impala (Aepyceros Melampus) Steaks

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Antelope meat production is rapidly growing, not only due to their adaptation to marginal land usage, but also because of its favorable nutritional properties and free-range production. However, limited information is available on the meat quality and processing potential of game meat for commercial consumption. The objective of this study was to determine the ageing period to achieve maximum tenderness of longissimus thoracis et lumborum(LTL) muscles of impala. When harvested under minimal stress, prime impala steaks should be wet-aged in vacuum packaging under refrigerated conditions for eight days to ensure maximum tenderness, uniformity, and quality.

  • Název v anglickém jazyce

    Physical Changes during Post-Mortem Ageing of High-Value Impala (Aepyceros Melampus) Steaks

  • Popis výsledku anglicky

    Antelope meat production is rapidly growing, not only due to their adaptation to marginal land usage, but also because of its favorable nutritional properties and free-range production. However, limited information is available on the meat quality and processing potential of game meat for commercial consumption. The objective of this study was to determine the ageing period to achieve maximum tenderness of longissimus thoracis et lumborum(LTL) muscles of impala. When harvested under minimal stress, prime impala steaks should be wet-aged in vacuum packaging under refrigerated conditions for eight days to ensure maximum tenderness, uniformity, and quality.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Applied Sciences

  • ISSN

    1454-5101

  • e-ISSN

    2076-3417

  • Svazek periodika

    10

  • Číslo periodika v rámci svazku

    13

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    1-11

  • Kód UT WoS článku

    000555004500001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85087916937