Physical Changes during Post-Mortem Ageing of High-Value Impala (Aepyceros Melampus) Steaks
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F20%3A82100" target="_blank" >RIV/60460709:41340/20:82100 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.mdpi.com/2076-3417/10/13/4485" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2076-3417/10/13/4485</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.3390/app10134485" target="_blank" >10.3390/app10134485</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Physical Changes during Post-Mortem Ageing of High-Value Impala (Aepyceros Melampus) Steaks
Popis výsledku v původním jazyce
Antelope meat production is rapidly growing, not only due to their adaptation to marginal land usage, but also because of its favorable nutritional properties and free-range production. However, limited information is available on the meat quality and processing potential of game meat for commercial consumption. The objective of this study was to determine the ageing period to achieve maximum tenderness of longissimus thoracis et lumborum(LTL) muscles of impala. When harvested under minimal stress, prime impala steaks should be wet-aged in vacuum packaging under refrigerated conditions for eight days to ensure maximum tenderness, uniformity, and quality.
Název v anglickém jazyce
Physical Changes during Post-Mortem Ageing of High-Value Impala (Aepyceros Melampus) Steaks
Popis výsledku anglicky
Antelope meat production is rapidly growing, not only due to their adaptation to marginal land usage, but also because of its favorable nutritional properties and free-range production. However, limited information is available on the meat quality and processing potential of game meat for commercial consumption. The objective of this study was to determine the ageing period to achieve maximum tenderness of longissimus thoracis et lumborum(LTL) muscles of impala. When harvested under minimal stress, prime impala steaks should be wet-aged in vacuum packaging under refrigerated conditions for eight days to ensure maximum tenderness, uniformity, and quality.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Applied Sciences
ISSN
1454-5101
e-ISSN
2076-3417
Svazek periodika
10
Číslo periodika v rámci svazku
13
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
1-11
Kód UT WoS článku
000555004500001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85087916937