Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Improving the drying performance of parchment coffee due to the newly redesigned drying chamber

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F22%3A92463" target="_blank" >RIV/60460709:41340/22:92463 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jfpe.14161" target="_blank" >https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jfpe.14161</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/jfpe.14161" target="_blank" >10.1111/jfpe.14161</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Improving the drying performance of parchment coffee due to the newly redesigned drying chamber

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The Colombian coffee growers face many complications when using traditional open-sun drying techniques such as post-harvest process delays or incomplete grain dryness because of climate conditions. Therefore, local workshops began fabricating low-capacity dryers simulating the industrial equipment working principles. One of the most commercialized units is a triple tray rectangular-shaped dryer with a 31,25 kg capacity of dry parchment coffee per batch, providing the issue with an acceptable solution. However, it was redesigned into a circular shape holding a lower grain bed thickness and a vertical air inlet with a diffusive tray. Both units were simu- lated using the Thompson and the Michigan State University grain drying mathemati- cal models to obtain their theoretical drying time. Then, a computational fluid dynamics simulation was conducted, attaining the units drying air behavior, the circu- lar dryer exhibited notable drying times reduction and even air distribution, optimiz- ing the dryers p

  • Název v anglickém jazyce

    Improving the drying performance of parchment coffee due to the newly redesigned drying chamber

  • Popis výsledku anglicky

    The Colombian coffee growers face many complications when using traditional open-sun drying techniques such as post-harvest process delays or incomplete grain dryness because of climate conditions. Therefore, local workshops began fabricating low-capacity dryers simulating the industrial equipment working principles. One of the most commercialized units is a triple tray rectangular-shaped dryer with a 31,25 kg capacity of dry parchment coffee per batch, providing the issue with an acceptable solution. However, it was redesigned into a circular shape holding a lower grain bed thickness and a vertical air inlet with a diffusive tray. Both units were simu- lated using the Thompson and the Michigan State University grain drying mathemati- cal models to obtain their theoretical drying time. Then, a computational fluid dynamics simulation was conducted, attaining the units drying air behavior, the circu- lar dryer exhibited notable drying times reduction and even air distribution, optimiz- ing the dryers p

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Process Engineering

  • ISSN

    0145-8876

  • e-ISSN

    0145-8876

  • Svazek periodika

    45

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    15

  • Strana od-do

    1-15

  • Kód UT WoS článku

    000868835000001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85139935297