Influence of temperature and drying air velocity on the kinetics of convective drying in the food industry
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F11%3A00180941" target="_blank" >RIV/68407700:21220/11:00180941 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of temperature and drying air velocity on the kinetics of convective drying in the food industry
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to test the effect of the drying air change in temperature and velocity on kinetics of convection drying. In this case, the influence on the shape of the drying curve and the total drying time, where in the matter remains less than 5% moisture. This effect was compared for the three basic methods of airflow around the dried subject, which have simulated different types of dryers used in the industry. The drying curves obtained by experimental measurement were applied to eight mathematical models that are most frequently used in the food industry for the convective drying. From these mathematical models the two-term model is most in accord with measured values
Název v anglickém jazyce
Influence of temperature and drying air velocity on the kinetics of convective drying in the food industry
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to test the effect of the drying air change in temperature and velocity on kinetics of convection drying. In this case, the influence on the shape of the drying curve and the total drying time, where in the matter remains less than 5% moisture. This effect was compared for the three basic methods of airflow around the dried subject, which have simulated different types of dryers used in the industry. The drying curves obtained by experimental measurement were applied to eight mathematical models that are most frequently used in the food industry for the convective drying. From these mathematical models the two-term model is most in accord with measured values
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Studentská tvůrčí činnost, sborník 2011
ISBN
978-80-01-04796-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
"nečíslov. (ArtNo=D6)"
Název nakladatele
ČVUT v Praze, FS
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
29. 3. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—