Analysis of Cube Sugar Drying in a Convective Dryer
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F16%3A00303210" target="_blank" >RIV/68407700:21220/16:00303210 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/587/2015-CJFS" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/587/2015-CJFS</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/587/2015-CJFS" target="_blank" >10.17221/587/2015-CJFS</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Analysis of Cube Sugar Drying in a Convective Dryer
Popis výsledku v původním jazyce
The article deals with determination of drying curves for the convective drying of cube sugar. The results of the experiment are compared with simple CFD model and literature data. Drying process is described by simple and complex mathematical models. The effective diffusion coefficient and mass transfer coefficient were identified from data. The repeated measurements were performed in a convective dryer for the initial 3% moisture content of sugar and for three temperatures (50, 65, and 80°C) and two velocities (1 and 1.5 m/s) of drying air. For one cube the CFD 2D model was created in the ANSYS software and the velocity and temperature fields were simulated.
Název v anglickém jazyce
Analysis of Cube Sugar Drying in a Convective Dryer
Popis výsledku anglicky
The article deals with determination of drying curves for the convective drying of cube sugar. The results of the experiment are compared with simple CFD model and literature data. Drying process is described by simple and complex mathematical models. The effective diffusion coefficient and mass transfer coefficient were identified from data. The repeated measurements were performed in a convective dryer for the initial 3% moisture content of sugar and for three temperatures (50, 65, and 80°C) and two velocities (1 and 1.5 m/s) of drying air. For one cube the CFD 2D model was created in the ANSYS software and the velocity and temperature fields were simulated.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
JP - Průmyslové procesy a zpracování
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
34
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
463-468
Kód UT WoS článku
000387597100011
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-84994633788