Několik současných pohledů na české zemědělství a řepařství (úvodní zamyšlení k 2. ročníku konference)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A_____%2F00%3A00001234" target="_blank" >RIV/60460709:_____/00:00001234 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41210/00:00001234
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Několik současných pohledů na české zemědělství a řepařství (úvodní zamyšlení k 2. ročníku konference)
Popis výsledku v původním jazyce
Realizovatelný produkční potenciál u současných odrůd cukrovky dosahuje v našich podmínkách přes 90 tun bulev při 17 tunách polarizačního cukru. Při vysoké technologické kvalitě bulev naroste na jednom hektaru v našich podmínkách přes 15 tun bílého cukruna jednom hektaru Je potěšitelné, že využití produkčního potenciálu v zemědělské prvovýrobě u cukrovky stoupá. Nejmenší rozdíly mezi provozem a pokusy jsou v dosahované cukernatosti. Největší ve výnosu bílého cukru. České řepařství nemá jinou možnost, než hledat cesty k udržení ploch cukrovky na úrovni 70 - 75 tis ha. Nutno zvyšovat výnos a jakost cukrovky intenzifikačními opatřeními tak, aby bylo dosaženo optimální rentability.
Název v anglickém jazyce
Some contemporary views at Czech agriculture and sugar beet production (introductory thoughts to 2nd conference
Popis výsledku anglicky
Possibly realised production potential of present sugar beet varieties reaches over 90 t of roots by 17 t of polarised sugar in our geographical conditions. It really grows over 15 t of white sugar per one hectare in our conditions, if is observed high technological quality. It is heart-warming that the use of sugar beet's production potential is increasing in agricultural basic production. The smallest differences between praxis and experiments are in reached sugar concentration. The biggest differences are in yield of white sugar. Czech sugar producers does not have another chance, than to search for the way to keep the area of sugar beet on the level 70 - 75 thousand hectares. It is necessary to increase the yield and quality of sugar beet for reaching optimal profitability by using intensive steps.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960006348" target="_blank" >EP0960006348: Hospodaření podniku úzce specializovaného na cukrovku</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Sborník z konference Řepařství 2000
ISBN
80-213-0590-8
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Počet stran knihy
—
Název nakladatele
Česká zemědělská univerzita
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—