Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Několik současných pohledů na české zemědělství a řepařství (úvodní zamyšlení k 2. ročníku konference)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A_____%2F00%3A00001234" target="_blank" >RIV/60460709:_____/00:00001234 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/00:00001234

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Několik současných pohledů na české zemědělství a řepařství (úvodní zamyšlení k 2. ročníku konference)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Realizovatelný produkční potenciál u současných odrůd cukrovky dosahuje v našich podmínkách přes 90 tun bulev při 17 tunách polarizačního cukru. Při vysoké technologické kvalitě bulev naroste na jednom hektaru v našich podmínkách přes 15 tun bílého cukruna jednom hektaru Je potěšitelné, že využití produkčního potenciálu v zemědělské prvovýrobě u cukrovky stoupá. Nejmenší rozdíly mezi provozem a pokusy jsou v dosahované cukernatosti. Největší ve výnosu bílého cukru. České řepařství nemá jinou možnost, než hledat cesty k udržení ploch cukrovky na úrovni 70 - 75 tis ha. Nutno zvyšovat výnos a jakost cukrovky intenzifikačními opatřeními tak, aby bylo dosaženo optimální rentability.

  • Název v anglickém jazyce

    Some contemporary views at Czech agriculture and sugar beet production (introductory thoughts to 2nd conference

  • Popis výsledku anglicky

    Possibly realised production potential of present sugar beet varieties reaches over 90 t of roots by 17 t of polarised sugar in our geographical conditions. It really grows over 15 t of white sugar per one hectare in our conditions, if is observed high technological quality. It is heart-warming that the use of sugar beet's production potential is increasing in agricultural basic production. The smallest differences between praxis and experiments are in reached sugar concentration. The biggest differences are in yield of white sugar. Czech sugar producers does not have another chance, than to search for the way to keep the area of sugar beet on the level 70 - 75 thousand hectares. It is necessary to increase the yield and quality of sugar beet for reaching optimal profitability by using intensive steps.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960006348" target="_blank" >EP0960006348: Hospodaření podniku úzce specializovaného na cukrovku</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Sborník z konference Řepařství 2000

  • ISBN

    80-213-0590-8

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Počet stran knihy

  • Název nakladatele

    Česká zemědělská univerzita

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS kapitoly