Enrichment of bifidobacteria in the hen caeca by dietary inulin.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A_____%2F00%3A00001243" target="_blank" >RIV/60460709:_____/00:00001243 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41210/00:00001243
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Enrichment of bifidobacteria in the hen caeca by dietary inulin.
Popis výsledku v původním jazyce
The airn of this study was to investigate the impact of dietary inulin to caecal bifidobacteria counts of laying hens. The concentration of caecal microbial metabolites was also assessed. Eight laying hens were assigned randontly to two treatments: 1) control, standard diet; 2) standard diet supplemented with inulin (5%). After 7 days the birds were killed, caecal contents were collected, bifidobacteria populations were enumerated, and microbial metabolites were analysed. Caecal bifidobacterial concentrations were increased (P<0.01 ) more than 3-fold in inulin-treated birds compared with controls. Dietary inulin had no effect on caecal microbial metabolite concentration. The proportion of inulin fermenting bifidobacteria in the total bifidobacteria counts was increased (P<0.01 ) 2-fold in inulin-treated birds compared with controls.
Název v anglickém jazyce
Enrichment of bifidobacteria in the hen caeca by dietary inulin.
Popis výsledku anglicky
The airn of this study was to investigate the impact of dietary inulin to caecal bifidobacteria counts of laying hens. The concentration of caecal microbial metabolites was also assessed. Eight laying hens were assigned randontly to two treatments: 1) control, standard diet; 2) standard diet supplemented with inulin (5%). After 7 days the birds were killed, caecal contents were collected, bifidobacteria populations were enumerated, and microbial metabolites were analysed. Caecal bifidobacterial concentrations were increased (P<0.01 ) more than 3-fold in inulin-treated birds compared with controls. Dietary inulin had no effect on caecal microbial metabolite concentration. The proportion of inulin fermenting bifidobacteria in the total bifidobacteria counts was increased (P<0.01 ) 2-fold in inulin-treated birds compared with controls.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA524%2F99%2F0480" target="_blank" >GA524/99/0480: Stanovení bifidobakterií a vliv oligosacharidů na biochemické a mikrobiologické charakteristiky trávicího traktu hospodářských a laboratorních zvířat</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Sborník International Symposium on Anaerobic Microbiology
ISBN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Počet stran knihy
—
Název nakladatele
Výzkumný ústav živočišné výroby
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—