Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Enrichment of bifidobacteria in the hen caeca by dietary inulin.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A_____%2F00%3A00001243" target="_blank" >RIV/60460709:_____/00:00001243 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/00:00001243

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Enrichment of bifidobacteria in the hen caeca by dietary inulin.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The airn of this study was to investigate the impact of dietary inulin to caecal bifidobacteria counts of laying hens. The concentration of caecal microbial metabolites was also assessed. Eight laying hens were assigned randontly to two treatments: 1) control, standard diet; 2) standard diet supplemented with inulin (5%). After 7 days the birds were killed, caecal contents were collected, bifidobacteria populations were enumerated, and microbial metabolites were analysed. Caecal bifidobacterial concentrations were increased (P<0.01 ) more than 3-fold in inulin-treated birds compared with controls. Dietary inulin had no effect on caecal microbial metabolite concentration. The proportion of inulin fermenting bifidobacteria in the total bifidobacteria counts was increased (P<0.01 ) 2-fold in inulin-treated birds compared with controls.

  • Název v anglickém jazyce

    Enrichment of bifidobacteria in the hen caeca by dietary inulin.

  • Popis výsledku anglicky

    The airn of this study was to investigate the impact of dietary inulin to caecal bifidobacteria counts of laying hens. The concentration of caecal microbial metabolites was also assessed. Eight laying hens were assigned randontly to two treatments: 1) control, standard diet; 2) standard diet supplemented with inulin (5%). After 7 days the birds were killed, caecal contents were collected, bifidobacteria populations were enumerated, and microbial metabolites were analysed. Caecal bifidobacterial concentrations were increased (P<0.01 ) more than 3-fold in inulin-treated birds compared with controls. Dietary inulin had no effect on caecal microbial metabolite concentration. The proportion of inulin fermenting bifidobacteria in the total bifidobacteria counts was increased (P<0.01 ) 2-fold in inulin-treated birds compared with controls.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA524%2F99%2F0480" target="_blank" >GA524/99/0480: Stanovení bifidobakterií a vliv oligosacharidů na biochemické a mikrobiologické charakteristiky trávicího traktu hospodářských a laboratorních zvířat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Sborník International Symposium on Anaerobic Microbiology

  • ISBN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Počet stran knihy

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav živočišné výroby

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS kapitoly