Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of probiotic and symbiotic yoghurt consumption on counts of human faecal bacteria and tyramine production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00211154" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00211154 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of probiotic and symbiotic yoghurt consumption on counts of human faecal bacteria and tyramine production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The purpose of the study was to compare the impact of consumption of yoghurt enriched with Bifidobacterium animalis + Lactobacillus acidophilus (P), and yoghurt containing the same strains + inulin (S), on counts of faecal bacteria in healthy subjects. Arandomized, parallel-group, crossover, open-label intervention with 66 volunteers was carried out. The three-week administration of both P and S yoghurt increased (p < 0.01) counts of bifidobacteria and L. acidophilus, and decreased (p < 0.01) counts ofclostridia, enterococci and E. coli in faeces, in comparison with the control diet. Moreover, consumption of both P- and S-yoghurt decreased (p < 0.05) the counts of tyramine-producing enterococci and E. coli among the faecal isolates. In the S-group, counts of bifidobacteria and L. acidophilus remained higher, and counts of clostridia, enterococci and E. coli lower (p < 0.05) after one-week wash-out period, in comparison with the pre-administration phase. It was concluded that the S-yo

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of probiotic and symbiotic yoghurt consumption on counts of human faecal bacteria and tyramine production

  • Popis výsledku anglicky

    The purpose of the study was to compare the impact of consumption of yoghurt enriched with Bifidobacterium animalis + Lactobacillus acidophilus (P), and yoghurt containing the same strains + inulin (S), on counts of faecal bacteria in healthy subjects. Arandomized, parallel-group, crossover, open-label intervention with 66 volunteers was carried out. The three-week administration of both P and S yoghurt increased (p < 0.01) counts of bifidobacteria and L. acidophilus, and decreased (p < 0.01) counts ofclostridia, enterococci and E. coli in faeces, in comparison with the control diet. Moreover, consumption of both P- and S-yoghurt decreased (p < 0.05) the counts of tyramine-producing enterococci and E. coli among the faecal isolates. In the S-group, counts of bifidobacteria and L. acidophilus remained higher, and counts of clostridia, enterococci and E. coli lower (p < 0.05) after one-week wash-out period, in comparison with the pre-administration phase. It was concluded that the S-yo

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food and Nutrition Research

  • ISSN

    1336-8672

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    52

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    230-238

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus