Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of probiotics and synbiotics on Clostridium and Escherichia coli counts in human intestinal tract

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00190329" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00190329 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of probiotics and synbiotics on Clostridium and Escherichia coli counts in human intestinal tract

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Effect of probiotics and synbiotics consumption based on microbiota of human gut was carried out in our in vivo study. Three groups, P (consuming probiotics), S (consuming synbiotics) and C (control group) of 22 healthy adults were used for this experiment. P and S groups had 10 days long adaptation phase without consuming probiotics and consequently they consumed yoghurt for another 21 days.Control group did not consume yoghurt during the experiment. Faecal samples were collected 10th day of the adaptation phase and then 7, 14 and 21th day of yoghurt consumption phase and finally 26 and 28th day of wash out period. We registered diff erent eff ect of probiotics and synbiotics on Clostridium sp. and Escherichia coli (E. coli) counts in human digestivesystem. Consumption of probiotics decreased of E. coli count and consumption of synbiotics increased of both E. coli count and Clostridium sp. in human digestive system.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of probiotics and synbiotics on Clostridium and Escherichia coli counts in human intestinal tract

  • Popis výsledku anglicky

    Effect of probiotics and synbiotics consumption based on microbiota of human gut was carried out in our in vivo study. Three groups, P (consuming probiotics), S (consuming synbiotics) and C (control group) of 22 healthy adults were used for this experiment. P and S groups had 10 days long adaptation phase without consuming probiotics and consequently they consumed yoghurt for another 21 days.Control group did not consume yoghurt during the experiment. Faecal samples were collected 10th day of the adaptation phase and then 7, 14 and 21th day of yoghurt consumption phase and finally 26 and 28th day of wash out period. We registered diff erent eff ect of probiotics and synbiotics on Clostridium sp. and Escherichia coli (E. coli) counts in human digestivesystem. Consumption of probiotics decreased of E. coli count and consumption of synbiotics increased of both E. coli count and Clostridium sp. in human digestive system.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LX

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    77-81

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus